Hlavní obsah

Rozhodčí mají nového šéfa, komise se ujal Kovařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potvrzeno. Po náhlém a šokujícím konci Radka Příhody v čele fotbalové Komise rozhodčích FAČR se vlády nad tuzemskými sudími ujal dosavadní místopředseda Libor Kovařík. V pátek jej ve funkci schválil výkonný výbor fotbalové asociace.

Foto: Profimedia.cz

Novým předsedou komise rozhodčích se po rezignaci Radka Příhody stal Libor Kovařík.

Článek

Kovařík dostal od fotbalové vlády v hlasování per rollam jednoznačnou podporu. Důvěru má i od Ligové fotbalové asociace. „Libor Kovařík je logickou volbou. Jsme přesvědčeni, že disponuje nejen náležitými kvalitami na funkci předsedy, ale také zajistí kontinuitu nastavenou dvouletou prací Radka Příhody a jeho komise, což považujeme za velmi důležité. Dostal jednoznačnou podporu, a celá komise pod vedením Libora Kovaříka tak může pokračovat v přípravách na start nové sezony profesionálních soutěží," komentoval instalaci nového šéfa sudích předseda fotbalové asociace Petr Fousek.

Kovařík byl v Příhodově komisi místopředsedou a tedy hodně důležitou osobou. Od ledna působil mimo jiné jako instruktor a koordinátor systému VAR. „Chtěl bych výkonnému výboru a LFA poděkovat za důvěru. Za celou komisi mohu slíbit, že se budeme snažit připravit rozhodčí pro profesionální soutěže co nejlépe tak, aby spokojené bylo nejenom vedení asociace, ale také kluby a fotbaloví fanoušci. Zároveň bych chtěl pokračovat ve změnách, které komisi rozhodčích přiblíží evropskému vzoru," poznamenal Kovařík.

Komise rozhodčích se chystá na nový ročník první a druhé ligy, obě začínají 22. července. O verdiktech sudích se na jaře hodně mluvilo, především kvůli nejednotnému posuzování situací. Dá se čekat, že Kovaříkův štáb nečeká lehká práce.

Bývalý trenér Sparty Ivan Hašek pochválil v pořadu Přímák výkon rozhodčího Dalibora ČernéhoVideo: Sport.cz

Je obměněný. Po dohodě skončil společně s Příhodou také Václav Hartman, novými členy komise se stali Kryštof Mencl a Milan Plesar. FAČR ve své zprávě uvádí, že ve hře zůstává i možná její rozšíření.

Příští týden absolvují sudí několikadenní seminář a komise také zveřejní listiny rozhodčích pro novou sezonu.

Reklama

Související témata: