Hlavní obsah

GLOSA: Studená jako plzeň. Bez emocí Slavia k titulu nedojde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Slavia už nevede fotbalovou ligu. V neděli padla v Plzni, dvě kola před koncem základní části přepustila trůn Spartě. Nikdo není dokonalý, občas klopýtnou i ti nejlepší. Nicméně je prohra a prohra. Jsou porážky kruté, smolné, nezasloužené, se vztyčenou hlavou. Nebo naopak zasloužené, což splňuje prohra od Plzně. Proč se tak stalo? Neměli červenobílí svůj den nebo je Viktoria natolik převyšovala, že neměli nárok?

Zklamání. Nebyli jsme hladoví, málo jsme se o to porvali, říká k prohře Slavie v Plzni Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz

 
Článek

Odpověď leží někde mezi. Západočeši zahráli takticky výtečně, po přestávce měli herně navrch. Na soupeře byli od trenéra Miroslava Koubka výtečně takticky připraveni. Slavii ale neválcovali tolik, aby předvedla v Doosan Aréně tak zoufale málo. Respektive, aby předvedla málo v obou šestnáctkách. Tedy v prostorech, kde se zápasy rozhodují.

V té útočné byli červenobílí jaloví, nebyli ochotní schytat i nějakou tu ránu. Výsledek? Nevytvořili si ani jednu šanci. Ve vlastním velkém vápně byli pro změnu nedůslední. Viz vítězná trefa domácího záložníka Pavla Šulce, který pálil nikým nekrytý z voleje ze sedmi metrů. Stoper Ogbu ho sledoval z úctyhodné vzdálenosti.

Že jsem v čele tabulky kanonýrů? Trenér mi řekl, ať na to nekoukám a hraju hlavně pro tým, popisuje Pavel Šulc.Video: Sport.cz

„Nebyli jsme hladoví. Náš styl byl naopak profesorský a pomalý,“ zlobil se trenér Jindřich Trpišovský. Oprávněně. Oproti žhaveným a emočně rozjetým viktoriánům vyhlíželi jeho svěřenci bezkrevně, bez drajvu. Byli studení jako řádně vychlazená plzeň z nedalekého pivovaru. Snad jen vyjma úvodní dvacetiminutovky. Jinak z nich čišelo, že si na Plzeň moc nevěří.

Zklamání. Nebyli jsme hladoví, málo jsme se o to porvali, říká k prohře Slavie v Plzni Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz

Jak je možné, že mužstvo, které hraje o titul, zaostane v agresivitě a pohyblivosti za týmem, který měl v nohách čtvrteční úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy proti Fiorentině? Jednoduše. Sešívaným nešla „hlava“, nebyli v zápase.

Z kabiny hostů, která v Doosan Aréně sousedí s tiskovým centrem, se po utkání ozývaly ostré výměny názorů. Emoce slávistů tam plály víc než na trávníku. Pokud je s sebou nevezmou zpátky na hřiště, zůstanou potřetí v řadě bez titulu.

Reklama