Hlavní obsah

GLOSA: Třinec se napil vlastní medicíny. Vůbec mu nechutnala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět zápasů v letošním play off hokejisté Třince vyhráli, dvě série (proti Vítkovicím a Mladé Boleslavi) ovládli jasně 4:0 a počtvrté v řadě postoupili do extraligového finále. Až v něm našli přemožitele a bude zajímavé sledovat, jakým směrem se nyní série mezi Třincem a Spartou na ledě Pražanů vydá.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK

Ondřej Kacetl z Třince po druhém gólu

Článek

Holešovičtí hokejisté už v úvodním utkání na třineckém ledě vsadili na taktiku, kterou v předchozích letech a také v aktuálním play off kosí soupeře právě Třinec. Žádná divočina směrem dopředu, pečlivá obrana vlastní modré čáry a skvělý Július Hudáček v brance.

Dvě třetiny úvodního zápasu finálové série to fungovalo. Sparta vedla 1:0, stačila ale jedna chyba, vyrovnávací gól Vladimíra Svačiny, hosté zpanikařili a utkání ztratili.

Tým Josefa Jandače a Miloslava Hořavy si přes porážku z úvodního duelu odnesl jeden zásadní poznatek. Taktika funguje. Ve druhém ji aplikoval znovu a tentokrát uspěl. Sparta šla znovu do vedení a snížení Erika Hrni na 1:2 ve hře šesti proti čtyřem minutu a půl před třetí sirénou už přišlo pozdě.

Série se nyní přesouvá do O2 Arény, kde domácí požene 17 tisíc lidí. Ve výhodě by i díky výhře na ledě soupeře měla být Sparta, ale jestli to tak opravdu je, ukáže až třetí duel. Třinec už v této sezoně na ledě Pražanů dvakrát vyhrál a nedá se očekávat, že by první porážka v play off vyprovokovala trenéra Ocelářů Václava Varaďu k radikálním změnám v sestavě a herním projevu. Nicméně nějak obhájce trofeje zareagovat zřejmě bude muset.

K trpělivé a poctivé hře do obrany, kterou skvěle podporuje fantom play off Ondřej Kacetl, by se hodilo přihodit i trochu dravosti, kterou by mohl do hry vrátit Marko Daňo, jenž se zranil v posledním zápase semifinále na ledě Mladé Boleslavi. V Praze by slovenský útočník už mohl znovu naskočit, což by Třinec mohlo trochu probudit.

Pokud se tak nestane, může se mistr trpělivě pročekat k první prohrané sérii po osmi předešlých vítězstvích, díky nimž získal v minulých dvou dohraných ročnících dva tituly.

Reklama

Související témata: