Hlavní obsah

Stránský přinesl Třinci smůlu. Asi si zase raději sednu k televizi, říkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První utkání viděl jen v televizi a po druhém, který sledoval přímo z tribuny Werk areny, se extřinecký útočník Matěj Stránský asi raději před televizi zase vrátí. „Už asi nepřijedu, raději se budu dívat u televize, tak jako v pondělí. Dneska jsem přijel a takto to dopadlo. Nosím smůlu,“ vykládal útočník švýcarského Davosu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stránský v reprezentačním dresu. Archivní foto.

Článek

V minulé sezoně Stránský pěti góly v play off pomohl Třinci ke druhému mistrovskému titulu v řadě, opanoval i střeleckou soutěž Extraligy. A prestižní titul nejlepšího střelce vyhrál i v této sezoně, kdy si střelecky podmanil švýcarskou Národní ligu. S Davosem došel Stránský do semifinále play off, v něm ale jeho tým nestačil na Zug (0:4 na zápasy).

Místo sledování finále švýcarské ligy vyrazil Matěj Stránský do Třince. „Hodně to finále prožívám, protože jsem tady dva roky hrál a znám hodně kluků. Na Třinec mám jen krásné vzpomínky," svěřoval se 28letý rodák z Ostravy.

Do Werk areny přišel celý v černém. „Jo, červená třinecká se teď moc nenosí," pousmál se Stránský, jenž přes porážku ve druhém utkání věří, že Třinec mistrovský hattrick zkompletuje.

„Byl to dnes opatrný hokej, čekalo se na první gól. Dala ho Sparta a po tom už to měl Třinec těžké. Hosté se zatáhli a začali všechno ometat po mantinelech. Ani přesilovky klukům úplně nevycházely. Ale zase se na to připraví, něco na přesilovce pozmění a jak znám Růžu (Martina Růžičku) vezme si to pod sebe a bude to dobré. Klukům to přeju, titul určitě vyhrají," zdůraznil reprezentační útočník.

Reklama

Související témata: