Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Kolář se skládal jako šraňky! Ale za další góly na Feyenoordu nemohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reklama na fotbal, parádní atmosféra. Zhruba tak v kostce viděl úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií (3:3) bývalý útočník červenobílých Luděk Zelenka. „Zápas mě nadchnul," říká Zelenka ve svém komentáři pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP/Peter Dejong

Ondřej Kolář v akci během čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu.

Článek

Vyjadřuje se v něm nejen obecně k celému utkání, ale také k jednotlivým momentům, které ho ovlivnili. Tedy k ofsajdu Sora při prvním gólu Pražanů nebo k výkonu brankáře Koláře, jemuž fanoušci Slavie na sociálních sítích spílají kvůli laciným brankám.

„Očekával jsem, že zápas v Rotterdamu bude ve stylu předchozích utkání Slavie v Konferenční lize. Tedy, ve srovnání s českou ligou, nahoru-dolu, kdy chtějí ukázat oba týmy útočnou sílu. A ne, že jeden brzdí druhého. Zápas mě doslova nedchnul. Jsem rád, že jsem byl přímo na stadionu, vnímal jsem všechno včetně neskutečné atmosféry.

Během utkání se také událo několik kontroverzních situací, které vzedmuly emoce. Rozhodčí to zkrátka úplně neunesl. Neměl uznat první gól Slavie. Přestože Sor se míče nedotkl, zasáhnul do hry. Při Konferenční lize není VAR, ale v dnešní době se lavičky o křivdě dozvědí během pár vteřin z televize. Bylo evidentní, že atmosféra se otočila proti rozhodčímu. Víc než na hezké akce svého týmu reagovali fanoušci na zákroky vůči Feyenoordu.

Trošku to pak sklouzlo k nevraživosti, která vyeskalovala na konci první půle. Asistent Feyenoordu chytil pod krkem slávistu Olayinku. Prý ho zmáčknul docela hodně, co jsem se doslechl. Sudí se o svém přehmatu o poločase dozvěděl, myslím, že po přestávce to trochu kompenzoval.

V diskuzích na internetu vyčítají fanoušci Slavie všechny tři góly brankáři Kolářovi. Tvrdí to spíš z pohledu, že vypadaly divně. Když se totiž na ty situace detailně podíváte a zanalyzujete si je, zjistíte, že Kolář mohl pouze za třetí. První inkasovanou branku bych vyčetl spíš Kúdelovi. Příliš couval, nevěřil si na Sinisterru rychlostně, proto byl od něj strašně daleko. Takže střelu nemohl zblokovat. Čekal jsem, že Sinisterra bude pálit na zadní tyč. Myslel si to i Kolář, který udělal úkrok doleva, nestihl se pak vrátit. Navíc míč prošel mezi dvěma hráči.

Koláře bych nevinil ani ze druhého gólu. Domácí hráč to trefil dokonale, do protipohybu. Podepsal se však pod třetí. Přímý kop byl z pravé strany z úhlu, zahrával ho navíc pravák. Bavil jsem se po utkání s trenéry gólmanů Slavie. Říkali, že Kolář balon celou dobu viděl, byť se zeď rozestoupila. Neodhadl však trajektorii střely. Byla zajímavá, míč padal rychle dolů. Jenže Kolář se skládal jako šraňky, jak se říká. Šel na zem pomalu.

Fanoušci mu asi sečetli dřívější chyby z ligy a na Ferencvároši v předkole Ligy mistrů. Tohle je však prostě vychrlaté. Před nedávnem měli Koláře za boha, prodávali ho pomalu do Barcelony, teď ho zatracují. Přijde mi to nefér.

Co se týká odvety, mám ji za naprosto otevřenou. Nikdo není postupu blíž, přestože Slavie bude hrát na domácím stadionu. Feyenoord je totiž brejkový tým, venku se mu možná hraje líp."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.