Hlavní obsah

Traoré je opět za hrdinu. Chyboval Kolář u třetí branky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalvárie, která slávistickému trenérovi Jindřichu Trpišovskému značně vykousla možnosti při skládání sestavy, posledního českého pohárového vyslance nepoložila. V prvním čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy sešívaní remizovali na rozpáleném stadionu De Kuip s domácím Feyenoordem Rotterdam 3:3. „Nezasloužili jsme si prohrát,“ cítil slávistický záložník Tomáš Holeš. Trpišovský duel proti Feyenoordu trefně přirovnal k jízdě na horské dráze.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Sešívaní se radují z vyrovnávací branky.

Článek

Rotterdam (od našeho zpravodaje) - „Střídavě oblačno," glosoval výkon své družiny v rotterdamské aréně Trpišovský. Plichta 3:3 dává Slavii před domácí odvetou nadějné vyhlídky. „Vlastně se nic nezměnilo, jedeme dál," burcoval kouč sešívaných. První čtvrtfinále proti Feyenoordu mohlo pro jeho partu dopadnout líp i hůř.

Slavia prohrávala, pak vedla, následně se zase ocitla o gól pozadu, nakonec v páté minutě nastavení vyrovnal záložník Ibrahim Traoré. Patičkou klepnul do míče a stanovil skóre na 3:3. Že se vám vybaví jiná slavná branka borce z Pobřeží slonoviny? Jasně, před třemi lety rozčísnul v úplném závěru prodloužení památnou bitvu proti Seville a poslal sešívané do čtvrtfinále Evropské ligy.

„Sám to nechápu. Asi specialista na důležité góly jsem," vykládal Traoré, jenž se nyní na jaře trefil v minulých kolech proti Fenerbahce i Linci. „Všichni jsme šťastní, remizovat tady není jednoduché," věděl po divokém zápase v Rotterdamu.

Potvrdilo se, že slávistické duely v Konferenční lize se na jaře mění v gólové hodokvasy. Proti Fenerbahce dvě výhry 3:2, proti Linci vítězství 4:1 a porážka 3:4. „Myslím si, že se ve vyřazovací fázi potkáváme s týmy, které hrají také hodně ofenzivně. Utkání jsou jinak vedená, než tomu bylo na podzim v základní skupině nebo v kvalifikacích. Máme navíc teď velkou sílu hráčů směrem do ofenzivy, máme Yiru Sora, jsme schopni se dostávat do hodně šancí," vypočítal Trpišovský.

Zároveň míní, že Slavia do příležitostí soupeře moc nepouští. Jenže často inkasuje. „Dostali jsme tady divné góly," prohodil kouč českého mistra. „Třeba první byl z brejku, takový polovlastní," ukázal na kontr soupeře, který zakončil precizně Luis Sinisterra.

Nejdivnější branku vstřelil Feyenoord na 3:2. „Hlavně ta standardka byla úplně zbytečná. Míč šel do autu a my jsme udělali zbytečný faul," nelíbilo se Trpišovskému.

Balon poslal do brány poměrně z úhlu Orkun Kökcü, procpal ho do sítě vedle tyče, kde brankář Ondřej Kolář nepřesvědčivě zasahoval. Respektive nezasáhl a nevypadal při téhle situaci vůbec jistě. Byla to jeho chyba?

„Co jsem mluvil s klukama, tak se tam rozestoupila zeď. Musím se na to podívat ze záznamu, věděli jsme, jak to Kökcü kope. Ondra mi říkal, že si dával ještě jednoho hráče před tyč, ale stejně to prošlo okolo. Takový gól a z takové pozice jsme neměli dostat, na konci zápasu to strašně mrzí. Pokud míč prošel zdí, je to trestuhodné. Brankářský zákrok nyní nechci hodnotit," rozebral Trpišovský.

Reklama