Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Cancelo se měl při bránění Salaha chovat jinak, gól City mohl platit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Super zápas anglické fotbalové ligy mezi Liverpolem a Manchesterem City rozhodl gól domácího útočníka Mohameda Salaha. V čele Premier League tak Arsenal po výhře v Leedsu odskočil City. Velký šlágr i rozpoložení Arsenalu rozebírá v komentáři pro Sport.cz bývalý český reprezentant Daniel Pudil, jenž strávil sedm let profesionální kariéry v Anglii.

Foto: Sport.sz s využitím Reuters/Phil Noble

Liverpoolští fotbalisté Mohamed Salah a Fabio Carvalho se radují z gólu proti Manchesteru City.

Článek

„Očekával jsem více gólů, ale i tak byl šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem City zajímavý. Předpokládal jsem, že Liverpool bude bránit a pak se snažit vepředu něco vymyslet. To se jim povedlo. První šanci Salah neproměnil, druhou ano.

V té situaci udělal obrovskou chybu Joao Cancelo, který Salaha bránil. Měl se zachovat jinak, a ne tak zbrkle, zbytečně po něm vystartoval. Kdyby stál za ním a nechal ho balon zpracovat, Salah by se do téhle situace vůbec nedostal. Byla to od něj netaktická věc.

Většina týmů už hraje při útočné standardní situaci vzadu jeden na jednoho, tam bych chybu neviděl. Brankář Liverpoolu Alisson rychle míč nakopl, Salah se přes soupeře lehce dostal do nájezdu. Cancelo chtěl hrát míč, přitom stačilo útočníka Reds jen zabrzdit, spousta hráčů City valila dozadu.

Salah to pak vyřešil skvěle, poučil se z předchozí situace, brankář Ederson byl absolutně bez šance. Předtím dával v týdnu hattrick proti Rangers v Lize mistrů, dostává se do pohody.

City ale hráli dobře, Haaland měl několik šancí, minimálně bod si zasloužili. Dali i gól, který nebyl uznán po trochu kontroverzním faulu Haalanda na Fabinha. Nevím, jestli měl být gól zrušen. Ano, když situaci pak vidíme na videu, asi můžeme říct, že o lehký faul šlo. Ale takových soubojů uprostřed hřiště je nespočet.

Spousta hráčů využívá ruce k tomu, aby se dostala před soupeře. Přišlo mi, že Fabinho i sám ztratil balanc. Tohle jsou malé fauly, rozhodčí by to měl posoudit sám na hřišti. Pokud faul neviděl, měl to nechat být. Za mě by ten gól mohl v klidu platit.

V závěru plály na hřišti obrovské emoce, ale to k takovým utkáním patří. Trenér Liverpoolu Klopp byl vyloučen po jednom zákroku, který nebyl odpískán, a on vyrazil za rozhodčím a začal na něj řvát, to bylo za hranou. Ale jinak nic nevybočovalo, šlo o hodně, Liverpoolu se do té doby tolik nedařilo, může tím obrátit sezonu. Chápu to. A co se na hřišti stane, tam i zůstane.

Porážka pro City nemění plány, pojedou dál. Zapomenou, nehráli špatně. Sezona je ještě dlouhá a body, které na Anfieldu ztratili, si budou chtít vzít, až narazí na Arsenal, který zatím vede Premier League.

Arsenal o víkendu zvládl utkání v Leedsu, i když se mu tolik nedařilo. Ale taková vítězství, kdy nehrajete optimálně, podrží vás gólman a přežijete penaltu, jsou o to cennější. Pokud chcete vyhrát Premier League, potřebujete, aby se štěstí občas i přiklonilo k vám.

Kanonýři jsou jinak ve formě a start do sezony měli skvělý. Získali sebevědomí, tím si začali i víc věřit. Když jste v takovém rozpoložení, víte, že vydolujete výhry i ze zápasů, kdy vám to tolik nejde.

Vyplatilo se jim, že věřili trenérovi Artetovi, dali mu důvěru a prostor. Kvalitu mají ohromnou, mladší hráči dorůstají, doplnili se o skvělého útočníka Jesuse, který pracuje pro tým a je obrovsky platný. Věřím, že Arsenal tempo udrží a v této sezoně může titul urvat. Se City jsou podle mě největšími favority Premier League."

Reklama