Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Liverpool na Rangers? Když vám to lepí… Ale u Reds pořád něco hapruje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool si ve fotbalové Lize mistrů zlepšil náladu a nebývale vypráskal Glasgow Rangers 7:1. Anglickému celku sedla hlavně druhá půle, v níž se trefil šestkrát. V Premier League ale Reds figurují až na desátém místě. Situaci ve slavném klubu včetně pozice trenéra Jürgena Kloppa rozebírá v komentáři pro Sport.cz bývalý český reprezentant Daniel Pudil, jenž strávil sedm let profesionální kariéry v Anglii.

Foto: ČTK/AP Scott Heppell - Sport.cz, Sport.cz

Mohamed Salah dává jeden z gólů Liverpoolu proti Rangers.

Článek

„Někdy takový zápas, jaký měl Liverpool proti Rangers v Lize mistrů, přijde. Lepí vám to a do brány vám spadne všechno. Takhle už to měl Liverpool v srpnu s Bournemouthem, který porazil 9:0, teď vyhrál 7:1. Nechci Rangers hanit, ale jejich kvalita není taková, jakou má Liverpool. Ten rozdíl je veliký.

Pro Rangers to bylo složité, dostali ve druhé půli rychle několik gólů, v takovém případě se vám všechno rozpadne. Navíc Liverpool chytil slinu, věřil si, z jeho jedenáctky pak může dát gól prakticky kdokoliv. Proto mě nakonec ani nepřekvapilo, že padlo tolik branek.

Ale pozor, Liverpool prohrával, poločas skončil remízou a góly sypal až ve druhé půli. Každopádně týmu může takové vítězství pomoct, přeci jen sezona zatím určitě neprobíhá podle představ, jaké na Anfield Road mají. Je to však jeden zápas a budou muset dál podávat lepší výkony.

V Premier League jsou Reds až desátí. Připadá mi, že nejsou v pohodě, pořád u nich něco hapruje. Myslel jsem si, že odchod Maného nebude takovou ztrátou, ale asi to na mužstvo dopadá. Byl důležitým článkem týmu, pomáhal Salahovi a Firminovi, teď to v útoku tolik nefunguje. Četl jsem i kritiku na Salaha za to, že moc nebrání bez balonu. Dřív to bylo v jeho podání jiné, presoval, navíc nedává tolik gólů. Celkově naběhává Liverpool méně kilometrů než v minulé sezoně. Dostává laciné branky. Trent Alexander-Arnold taky nemá takovou fazonu. Schází se toho víc.

Tlak je neustálý. Fanoušci nebo novináři očekávají, že Liverpool každé utkání vyhraje 3:0 jako v předchozích sezonách. Teď na mužstvo padla deka a uvidíme, jestli se zvedne, ale hráči i trenér jsou natolik kvalitní, aby si s tím poradili. Pokud vyhrají tři čtyři zápasy, zase jim naroste sebevědomí. Na druhou stranu za pár týdnů podzimní část skončí a bude mistrovství světa, kam hodně hráčů pojede, a zase si neodpočinou.

Každopádně nejsem v jejich případě skeptický. Řekl bych, že se postupně dostanou nahoru. Asi v této sezoně nebudou bojovat o titul, ale dostanou se do top čtyřky. Trenér Jürgen Klopp situaci uklidní.

Nemyslím si, že by se Kloppova pozice kvůli několika špatným výsledkům otřásala. Fanoušci a vedení ho mají rádi a jsou s ním spokojení. Na druhou stanu už vede Liverpool sedm let.

Můžu říct vlastní zkušenost. Když jsem byl sám hráč, maximálně po třech nebo čtyřech sezonách jsem měnil klub, abych měl nový náboj. Je možné, že u Kloppa drajv trochu upadá. S Liverpoolem toho dokázal dost, má úspěchy, změnil kádr, mentalitu a celé myšlení klubu. Fanoušci ho milovali a milují dál. Ale možná je čas, aby i on zkusil něco jiného nebo si odpočinul. Ale to je jen můj názor.

Už v neděli ale čeká Liverpool velký zápas, hostí doma v lize Manchester City. Tohle utkání ho taky může zvednout, ale bude úplně jiné než proti Rangers. City dominují, podle mě jsou momentálně nejlepším týmem světa. Liverpool nebude favoritem, může jen získat, nakopnout se a třeba obrátit sezonu. Očekávám hezký a ofenzivní fotbal, může padat hodně gólů. Střetnou se dva nejlepší týmy Premier League posledních let. I když Liverpool je teď trochu dole, bude to skvělý zápas."

Reklama