Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Sparta byla skvělá, Plzeň výborná. Olatunji každým zápasem roste. Slavia dostala varování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta se Slavií si zahrají skupinu Evropské ligy a Plzeň Konferenční ligu. To je skvělá zpráva pro český fotbal. Už teď se těším, kteří soupeři přijedou, a věřím, že uvidíme další parádní zápasy. Myslím, že Evropská liga je pro Spartu se Slavií ideální soutěží, do Ligy mistrů nám ještě malinko chybí, ale věřím, že za rok už se tam jedno z pražských S objeví.

Foto: Sport.cz s využitím Vlastimil Vacek/Borgis

Choreo v podání sparťanských fanoušků

Článek

Začít musím Spartou. Už v Přímáku jsem říkal, že jí věřím, ale bude to mít těžké. Na Letné se hrál krásný zápas. V prvním utkání mi přišla Sparta ve druhé půli taková apatická, a tentokrát si oba týmy role vyměnily. Sparta se vyšponovala k perfektnímu výkonu, brzy šla do vedení a za chvíli smazala manko ze Záhřebu. Trenérovi Priskemu vyšlo i prostřídání.

Haraslín vše brzy otevřel gólem, odmakal to do šedesáté minuty, vydal se, stejně jako Ryneš. Zaujal mě na nové pozici Kuchta a na hrotu byl Olatunji, který krásným gólem rozhodl o postupu. Musím přiznat, že po příchodu se mi tolik nelíbil, bylo znát, že musí dotrénovat. Ale teď roste každým utkáním a proti Dinamu byl vynikající.

Sparta pod trenérem Priskem konečně vyhrála i v evropském poháru. Prolomila to, je skvělé, že to přišlo proti tak skvělému soupeři. Klobouk dolů. Vše umocňuje to, že hrála fakt výborně, i když po snížení na 3:1 ve mně hrklo, ale tým to zvládl. Ještě chci říct, že skvělý výkon předvedl Panák, všechno do sebe začíná skvěle zapadat, Sparta nabírá sílu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák ze Sparty Praha oslavuje gól na 3:0 během utkání play off Evropské ligy s Dinamem Záhřeb.

Skupinu Evropské ligy si zahraje i Slavia. Musím ale říct, že ta mě proti Zorje Luhansk zklamala. Výkon v první půli nebyl dobrý a co je horší, stalo se jí to už podruhé. K tomu dostala dva góly, které by asi Kolář měl chytat. Nemluvil bych o podcenění, spíš bych řekl, že je na místě slovo lehkovážnost. Trenéři určitě na tým apelovali, ale jsme jen lidi a podvědomě ten náskok z prvního zápasu asi hráči v hlavě měli.

Každopádně to Slavia zvládla a nikdo už se nebude ptát jak. Tedy v Edenu si vše jistě rozeberou, ale tím to hasne. Škoda je ta porážka jen z pohledu koeficientu, ale věřil jsem, že sešívaní postoupí.

Posledním do pohárové party je Plzeň. Prošla třemi předkoly, kdy paradoxně hned v tom prvním utekla hrobníkovi z lopaty a měla tam nejtěžší práci. Ale zvládla to a klobouk dolů před Viktorkou. Plzeň má každopádně kádr, s kterým v Konferenční lize může uspět.

Sestřih fotbalového zápasu Konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Tobolem Kostanaj.Video: O2 TV Sport

Kromě losu evropských pohárů se samozřejmě těším na další kolo ligy. Na Spartu, Slavii i Plzeň se zase budou chtít soupeři vytáhnout. Ale i v dalších utkáních se bude na co dívat a padat bude spousta gólů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.