Hlavní obsah

Francouzská armáda poskytne pro OH v Paříži téměř 20 000 vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská armáda poskytne na zabezpečení olympijských her v Paříži téměř 20 000 lidí. Na tiskové konferenci to řekl jeden z jejích velitelů Pierre Schill. Vojáci budou mimo jiné doprovázet štafetu s olympijskou pochodní, která bude putovat po Francii od 8. května do slavnostního zahájení her 26. července.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Paříž bude hostit olympijské hry v roce 2024

Článek

Olympijský oheň vzplane 16. dubna v řecké Olympii. Zhruba o tři týdny později přistane v Marseille a zahájí svoji pouť po Francii. Až vojáci skončí s doprovodem štafety, budou mít další úkoly. „Část vojenských sil bude mobilizovaná pro ochranu her v nejširším slova smyslu, doplní ostatní bezpečnostní složky. Zapojí se do určitých specifických operací a misí,“ uvedl Schill. Vojáci by měli pomáhat také při zajištění hladkého průběhu zahajovacího ceremoniálu, který se neuskuteční na stadionu, ale v centru města.

V jihovýchodní části Paříže vyroste pro období olympijských her vojenský tábor pro několik tisíc lidí. Ti budou připraveni doplnit tisíce policistů a pracovníků soukromých bezpečnostních firem, kteří se chystají zajišťovat bezpečnost OH.

Armáda se také připravuje na případné mimořádné situace. Pokud to bude nutné, může nasadit stíhačky, průzkumné drony a letadla, helikoptéry s ostřelovači nebo vybavení na ničení nepřátelských dronů.

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna.

Reklama

Související témata: