Hlavní obsah

Ledový Peking: O biatlonu i chumelenici s Jaroslavem Soukupem

Aktualizováno

Byl prvním českým biatlonistou, který si sáhl na olympijskou medaili a v Soči 2014 tak odstartoval biatlonové hody. Jenže v Číně zatím Češi na biatlonovou placku čekají a nezměnily to ani nedělní stíhací závody. Proč? A jak snažení Markéty Davidové i dalším komplikovalo nepříjemné počasí, zhodnotil v pořadu Ledový Peking Jaroslav Soukup. Vysílání na Sport.cz, se však věnovalo také alpskému lyžování či skeletonu.

Živě: Ledový Peking - 11. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Soukup, dvojnásobný olympijský medailista, s moderátorkou Lucií Černou rozebíral, jak husté sněžení, které se sneslo na biatlonový areál, ovlivňuje přípravu lyží a soustředění závodnic a závodníků na střelnici. A taky diskuzi odlehčil vyprávěním, jak složitě se vyslovují jména některých zahraničních závodníků a jaká je v biatlonu úřední řeč.

S Timonem Drahoňovským se pak pořad věnoval skeletonu a především hodnocení olympijského vystoupení jeho sestřenice Anny Fernstädtové, která v Číně skončila sedmá. Sama se v cíli neubránila slzám, protože těsně před olympiádou jí byla diagnostikována cukrovka a měla tak velmi náročnou přípravu.

Obří slalom mužů, který rovněž zkomplikovala chumelenice, okomentoval bývalý reprezentant Petr Záhrobský, který se mimo jiné zaměřil také na dva Čechy, Kryštofa Krýzla a Jana Zabystřana.

Do vysílání se tradičně přímo z Číny přihlásili tři reportéři Sport.cz. Jan Škvor popsal náladu v hokejové reprezentaci po vítězství nad Ruskem, Michal Osoba přidal postřehy k aktuálnímu počasí a Pavel Novotný pohovořil o netradičních účastnících olympiády včetně jamajských bobistů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články