Hlavní obsah

Skifařka Knapková má před semifinále OH zdravotní problémy

PEKING

Medailová naděje českého veslování na olympijských hrách v Pekingu skifařka Miroslava Knapková má před vrcholem sezóny zdravotní problémy. Dvojnásobnou vicemistryni světa sužují dýchací potíže související se zánětem průdušek. O veslařku, kterou ve středu čeká semifinálová jízda, se již intenzivně stará i fyzioterapeut Pavel Kolář, jenž do Číny v minulých dnech přiletěl.

Článek

Knapková naposledy s novináři hovořila v pondělí po svém čtvrtfinálovém vítězství, o svých problémech ale nic neřekla. "Myslím, že to nebude nic vážného. Uvidíme ve středu," řekl ČTK trenér české reprezentantky Tomáš Kacovský. Přiznal však, že jeho svěřenkyně kašle a hůře se jí dýchá. Podle Koláře má problémy s bronchitidou. "Občas se zakucká i při veslování," uvedl Kacovský.

Sedmadvacetiletá skifařka pražské Slavie měla vleklé zdravotní problémy v loňské sezóně, kvůli kterým obsadila na MS v Německu až čtvrté místo. Bezpečně se však kvalifikovala na olympiádu. V letošním roce byla dosud v pořádku. "Až tady se objevily menší problémy," připustil Kacovský. Dnes dopoledne však Knapková podle plánu normálně trénovala.

Reklama

Související témata: