Hlavní obsah

V sobotu jde do akce posledních sedm českých olympioniků

PRAHA/PEKING

Ještě 44 medailových sad bude rozdáno během posledního víkendu XXIX. letních olympijských her v Pekingu. Finálové zápasy má před sebou většina kolektivních sportů, korunováni budou nejlepší boxeři, stolní tenisté a moderní gymnastky i vítěz maratónu. V sobotu bude v akci i posledních sedm českých olympioniků.

Článek

Sobotní závody horských kol pojedou i dva čeští bikeři Jaroslav Kulhavý a Tereza Huříková, která měla startovat už v pátek, ale kvůli nepřízni počasí a nesjízdné trati si musela na svou olympijskou premiéru počkat. V sobotním bloku atletických finále se představí i výškařky Iva Straková a Romana Dubnova a oštěpař Vítězslav Veselý. Do finále kajakářek na 500 metrů postoupily Jana Blahová s Michalou Mrůzkovou.

Boxerský turnaj skončí velkým zklamáním pro Spojené státy americké, jejichž výprava se musí spokojit s jediným bronzem a nemá ve finále ani jediného borce. Čtyřnásobné zastoupení bude mít Kuba, ale naději na zlato si dělá celkem dvanáct zemí. O zlato budou bojovat americké basketbalistky a volejbalistky ve finálových duelech proti Austrálii, resp. Brazílii.

Přesně po dvanácti letech se ve finále olympijského fotbalového turnaje znovu potkají Argentina a Nigérie. Na hrách v Atlantě se ze svého premiérového zlata radovali po výhře 3:2 Afričané, ale tentokrát plánuje tým okolo hvězdného Lionela Messiho odplatu. Argentinci zároveň touží obhájit titul z Atén.

Čeští olympionici v akci - 15. den
Atletika:
13:00 Ženy - výška - finále (Straková, Dubnová)
13:10 Muži - oštěp - finále (Veselý)
Horská kola:
4:00 Ženy - cross country - finále (Huříková)
9:00 Muži - cross country - finále (Kulhavý)
Rychlostní kanoistika:
11:20 Ženy - K2 500 m - finále (Blahová, Mrůzková)

Reklama

Související témata: