Hlavní obsah

Hradecká kvůli zranění nebude hrát turnaj v Praze

Praha

Olympijské medailistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková se nakonec na pražském tenisovém turnaji spolu ve čtyřhře nepředstaví. Hradecká se kvůli zranění břišního svalu odhlásila z dvouhry a celý pár i z deblu.

Foto: Sport.cz

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Článek

Pro stříbrnou dvojici z her v Londýně 2012 mělo být Prague Open kategorie ITF na pražské Štvanici poslední přípravou před olympiádou v Riu de Janeiro. Do Brazílie by pražská rodačka a fedcupová vítězka Hradecká měla odcestovat.

"Stoprocentně Lucii podporuji v jejím rozhodnutí. Zranění břišního svalu se nesmí podcenit. Musí být opatrná," uvedla Hlaváčková na serveru tennis-arena.cz.

Hlaváčková zůstala v pavouku dvouhry a v 1. kole prohrála s Polkou Katarzynou Piterovou 6:2, 4:6, 1:6. Narychlo se pak rozhodla, že zruší pondělní odlet do Ria a do dějiště her poletí s českou výpravou již tento čtvrtek. "Pro olympiádu chci udělat maximum, což znamená, že bych tam měla letět co nejdřív," řekla.

Hradecká by měla do Ria odletět v pondělí 1. srpna a turnaj začne 6. srpna. "Bylo by fajn si po travnaté části sezóny zahrát pár zápasů. Už na ní jsme toho moc neodehrály, ale nedá se nic dělat, budeme muset o to víc trénovat v Riu," řekla Hlaváčková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články