Hlavní obsah

Ježíš, Copacabana a další sportoviště. Kvitová se za bronzový úspěch odmění

Rio de Janeiro

Dřina skončila, nadešel čas odměny. Zcela bez okolků česká tenistka Petra Kvitová po úspěšné bitvě o bronz na olympijském turnaji v Riu přiznávala, že si dopřeje odpočinek a náležitě se za úspěch odmění.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petra Kvitová se po zápase o bronz skoro rozplakala. Bronzovou medaili z OH jí už nikdo nevezme.

Článek
Fotogalerie

„Jsem ráda, že je turnaj za mnou. Už před posledním zápasem v Riu mě začalo bolet předloktí levé ruky, při utkání mě trápily problémy s nohou. Jsem dost rozsypaná," přiznávala s úsměvem Kvitová. „Určitě medaili náležitě oslavím. Potřebuji se uvolnit, protože celý týden byl hodně ve stresu," měla jasno.

Když dostatečně poděkovala divákům, kteří ji hnali v každém utkání v Riu, odměnila polibkem kondičního trenéra Davida Vydru, v euforii se objala s lékaři i vedoucím tenisové výpravy Petrem Pálou.

„Na kurtu jsem myslela hlavně na Davida, který toho se mnou hodně zvládá a nemá to vždy úplně snadné. Ale jsem ráda, že při mě stojí. Samozřejmě i na trenéra Frantu Čermáka, jenž zůstal doma, nebo Petra Pálu pečujícího v Riu o náš tréninkový program. Na lékaře či profesora Koláře, který mě v Riu každý večer dával do kupy. Nebo třeba oštěpaře Honzu Železného. Moc mi na tribuně fandil. Jsem ráda, že když už jsem nezískala zlato jako on, tak mám alespoň bronz," culila se Kvitová.

Měla by absolvovat turnaj v Cincinnati, ale podle všeho do Ameriky nepoletí. „Největším problémem bude asi noha, ta mě na kurt hned tak nepustí," měla jasno česká bronzová tenistka.

A plánovala, jak se odmění. „Konečně si užiju olympiádu. Vyrazím na jiné sporty, chci se jet podívat na sochu Krista Spasitele nebo k pláži Copacabana. Vždyť více než polovina her je pryč a já nikde nebyla. Ale zase mám tu medaili," lebedila si Kvitová.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.