Hlavní obsah

Lyžaři na Copacabaně. Brazilci nevěří vlastním očím

Rio de Janeiro

Brazilci tak trochu nevěří vlastním očím, přímo na bílém písku slavné pláže Copacabana lze narazit na sněhové vločky. V hukotu vln Atlantiku se totiž přímo v centru Ria představuje korejský Pchjongčang, který bude za dva roky hostit zimní hry.

Foto: Bruno Kelly, Reuters

Copacabana. Ilustrační snímek.

Článek

A nebyla by to asijská technologická velmoc, aby efekt zimy uprostřed tropické Brazílie nebyl dokonalý. Hlavní roli hraje virtuální realita a největším tahákem expozice je bezesporu 3D simulátor skoku na lyžích. Dokonalý prožitek z adrenalinové disciplíny navíc dotvářejí umělé vločky, které kolem zájemců ochotných simulátor vyzkoušet, poletují.

„Máme tady slunce a písek. Ale sníh? To je tedy fór. To tady v životě nikdo neviděl," smál se rodák z Ria Danieli Evangelista, který neváhal vystát půlhodinovou frontu, aby během letních her zkusil alespoň prostřednictvím virtuální reality ryze zimní disciplínu.

Pchjongčang za dva roky odstartuje sérii asijských olympiád. Letní hry v roce 2020 totiž bude hostit japonské Tokio a zimní svátek pod pěti kruhy v roce 2022 přivítá čínský Peking. Korea už hostila letní hry v roce 1988 a v roce 2002 spolupořádala s Japonskem mistrovství světa ve fotbale.

Reklama

Související témata: