Hlavní obsah

Noční odlet směr Rio. Hlaváčkovou nadchla atmosféra českého týmu

Praha

Let QS 4518 na palubě s českými sportovci se odlepil od země v pátek ráno v čase 01:15. Start Praha, cíl Rio. Další část olympijské výpravy nabrala kurz Brazílie, kde za pár dní startují olympijské hry. Velké balení, loučení, poté sedačka v letadle, která se na pár hodin stala neoddělitelným společníkem.

Odlet české výpravy do RiaVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve druhém ze čtyř naplánovaných olympijských letů se ve čtvrtek v noci sešli cyklisté, judisté, stolní tenisté, kanoisté, střelci, šermíři a veslaři. Nechyběli ani zástupci jachtingu a tenisté. Celkově letadlo pojmulo více než sto pasažérů.

„Je to krásný pocit přijet na letiště a mít tu lidi, kteří cestují kvůli stejnému cíli. Být součástí českého týmu. Člověk tu není sám, najednou foťáky do obličeje," usmívala se před odletem do Ria tenistka Andrea Hlaváčková.

Žádné odloučení od veřejnosti, česká výprava z letiště Václava Havla odlétala za plného provozu. Pro některé noční návštěvníky letiště tak bylo překvapením, když se kolem nich před půlnocí procházeli sportovci v českých reprezentačních barvách, kterým vévodila podobizna legendárního běžce Emila Zátopka.

Reklama

Související témata: