Hlavní obsah

Test v olympijském Riu zkusilo 30 000 lidí. Jak to dopadlo?

Rio de Janeiro

Prvních necelých 30 000 lidí mělo možnost okusit závodní atmosféru Rio de Janeira. V neděli se město zahřívalo na svou velkou úlohu, které se již zanedlouho zhostí. Rio Marathon a Halfmarathon patří mezi nejmalebnější na světě. Známé pláže mohou závodníci zažít i z trochu jiné perspektivy.

Maratón v Rio de JaneiruVideo: Reuters

 
Článek

Trasa závodu vede podél ikonických pláží, s nimiž se poměřují všechny ostatní pláže světa. Copacabana, Ipanema leží na cestě mezi startem v Recreio dos Bandeirantes, olympijským parkem a čtvrtí Flamengo v zálivu Guanabara Bay.

„Rio de Janeiro je úžasné, dostane vás. Běhání v takové krajině je pohádkově neskutečné," nešetřil chválou běžec Wendel Sodre. A pozadu nezůstala ani jiná běžkyně, Ana Carolina Alvarenga: „Tohle město je prostě úžasné. Pohled na to všechno vás hluboce zasáhne. Když můžete z trasy shlížet na to všechno, je to prostě úžasné."

Také v jihoamerickém Riu dominovali běžci z Keni. Elijah Kipkemei Kemboi vybojoval zlato s časem 2:17, v ženách byla nejrychlejší jeho krajanka Priscila Lorchima s časem 2:41.

Reklama

Související témata: