Hlavní obsah

Zajímavé úlovky přibývají. Nováček se otrkal rychle

Rio de Janeiro

Jeden je na hrách potřetí, druhý úplně poprvé. Zkušený matador David Svoboda ale Jana Kufa učit zákonům olympijské vesnice nemusel. „On se vyzná, zorientoval se hned,“ chválil svého reprezentačního kolegu z moderního pětiboje a spolubydlícího v jedné osobě se smíchem vítěz z Londýna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař Jan Kuf během přebírání a zkoušení kolekce oblečení pro olympiádu v Riu. Vybavení dostal jako první.

Článek

„Já ani nejsem v pozici, že bych měl někomu radit. Spíš doufám, že ještě na ty mladší budu stačit. Jak se to zpívá v jedné písničce, včera mi bylo málo, dneska je mi moc. Jak se to stalo, nevím," vyprávěl jednatřicetiletý Svoboda.

Kufa vesnice v Riu na první pohled uchvátila pozitivní energií. „Slyšel jsem od kluků, že olympiády předtím byly organizačně lepší. Jsou tady drobné nedostatky, ale nic zásadního. A ve vesnici se mi hrozně libí. Všichni se chovají přátelsky, zdraví se, nikdo není nepříjemný," líčil pětadvacetiletý moderní pětibojař.

Překvapený byl prý velikostí jídelny, která nakrmí všech deset tisíc sportovců na hrách. „Je fakt obrovská, dlouhá snad jak dvě fotbalová hřiště. A furt je plná!" říkal s úžasem evropský šampión z letošního roku.

S vervou se Kuf pustil do tradiční kratochvíle her, směny odznaků s emblémy národních olympijských výborů. „Měníme pravidelně, ideálně samozřejmě s holkama," smál se. Podařilo se mu získat zajímavý úlovek? „Jeden mám třeba z Panamy. A snad seženu ještě další," plánoval zapáleně.

Reklama

Související témata: