Hlavní obsah

Baseballisté Tchaj-wanu nebudou kvůli obavám z koronaviru bojovat o OH

Mexiko

Baseballisté Tchaj-wanu se kvůli obavám z koronaviru nezúčastní světové olympijské kvalifikace v Mexiku. Jako druhý důvod k odstoupení z červnového turnaje v Pueble uvedli zástupci tchajwanského svazu nedostatek přístupných tréninkových ploch. Po květnovém odstoupení Číny zůstaly v závěrečném kvalifikačním turnaji pouze čtyři týmy.

Foto: Issei Kato, Reuters

Stadion, kde se budou konat olympijské soutěže v baseballu a softballu.

Článek

Závěrečná kvalifikace se měla podle původních plánů uskutečnit na Tchaj-wanu, avšak kvůli nárůstu případů koronaviru v zemi jej Světová baseballová federace přesunula do Mexika. Ani tam však není covidová situace příliš dobrá, denní nárůsty se pohybují v tisících.

Tchajwanským baseballistům patří ve světovém žebříčku čtvrté místo, na OH 1992 v Barceloně získali stříbro. Startovali i v Pekingu 2008, kde se baseball pod pěti kruhy představil dosud naposledy.

Účast v Tokiu už si kromě domácího týmu zajistily Izrael, Mexiko a Korea, dalším účastníkem bude vítěz americké kvalifikace. O poslední volné místo se v Pueble utkají Austrálie, Nizozemsko a druhý a třetí americký tým. Češi skončili v evropsko-africké kvalifikaci na nepostupovém třetím místě.

Reklama

Související témata: