Hlavní obsah

Překvapení v přímém přenosu. Peprný vzkaz české hrdinky šokoval

Tokio

Na olympijské semifinále bude česká atletka Kristiina Mäki ještě dlouho vzpomínat. Kromě postupu do samotného finále běhu na 1500 metrů svým semifinálovým časem 4:01,23 překonala o 61 setin český rekord. Držitelkou byla Ivana Walterová z Budapešti roku 1986. Fanoušky však pobavila ještě jedním zajímavým momentem a to v přímém přenosu během rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: repro ČT

Kristiina Mäki s motivačním heslem

Článek

Česká atletka letos v lednu přivedla na svět potomka a koncem července odcestovala do Tokia. Kdo by to byl řekl, že sedm měsíců po porodu se dostane až do finále, a dokonce překoná český rekord.

"Já vůbec nevím, co mám říct. Je to asi skvělý, ale asi mi to dojde později no," odpověděla po semifinále běhu na 1500 m v rozhovoru pro Českou televizi dojatá atletka.

"Je to super no. Moc nevím, co mám říct a moc děkuji všem co mi fandili, co mi věřili a stáli při mně,'' dodala s pláčem.

Foto: Martin Sidorják, ČTK

Kristiina Mäki postoupila do pátečního finále

"No něco jsem si napsala na záda,'' řekla a poprosila svou parťačku Dianu Mezuliáníkovou o asistenci. "Do finále půjdu určitě s tím, udělat co nejlepší výsledek a s tímhle,'' a ukázala peprný vzkaz do kamery, na kterém stálo: "Vyrvat nohy z prdele!".

Její kolegyně z reprezentace Diana Mezuliáníková zaběhla svůj osobní rekord v čase 4:03,70, ale do finále se bohužel neprobojovala. Celkově skončila na 17. místě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články