Hlavní obsah

Skeetař Tomeček je po úvodním kvalifikačním dni na OH čtvrtý, Šumová desátá

Tokio

Sportovní střelec Jakub Tomeček trefil v první kvalifikaci olympijského závodu ve skeetu 74 ran ze 75 a drží po úvodním dni čtvrté místo, které by mu zajistilo postup do pondělního finále. Jeho krajanka Barbora Šumová je v soutěži žen s bilancí 71 po dnešku desátá, od postupové šestice ji dělí jeden přesný pokus.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Barbora Šumová během olympijského závodu.

Článek

Trojnásobný mistr Evropy a vítěz Světového poháru ve skeetu Tomeček, který byl na OH v Londýně 2012 devatenáctý, zatím potvrzuje medailové ambice a během tří kol se dopustil jediného omylu v závěru první části. Od té doby neminul ani jednu ze zbývajících 55 ran a je v kontaktu s medailovými aspiranty. O průběžné vedení se dělí Francouz Eric Delaunay a Američan Vincent Hancock. Oba dosud byli bezchybní.

Šumová navzdory dvěma chybám v úvodních dvou částech držela postupová místa, z nich však spadla po třetí sérii, kde dvakrát chybovala a je desátá. O první místo se dělí Italka a obhájkyně zlata z Ria Diana Bacosiová a Číňanka Wej Meng. Obě trefily všech 75 ran.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Druhá část kvalifikace začne v úterý ve 2:00 SELČ. Finále žen se poté uskuteční v 7:50, muži budou střílet o medaile o hodinu později.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Sportovní střelba:
Muži:
Skeet - 1. část kvalifikace:
1. Delaunay (Fr.) a Hancock (USA) oba 75
... 4. Tomeček (ČR) 74.
Ženy:
Skeet - 1. část kvalifikace:
1. Bacosiová (It.) a Wej Meng (Čína) obě 75
... 10. Šumová (ČR) 71

Reklama