Hlavní obsah

Rusové a Bělorusové v jezdeckém sportu na OH v Paříži nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní jezdecká federace (FEI) oznámila, že ruští a běloruští sportovci nebudou ani pod neutrální vlajkou startovat na olympijských hrách v Paříži. Sportovci z těchto zemí měli po vojenském vpádu na Ukrajinu od 2. března 2022 zákaz startu na akcích FEI, a nemohli tak sbírat body do olympijské kvalifikace.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Ruští a běloruští sportovci ani pod neutrální vlajkou startovat na olympijských hrách v Paříži nebudou

Článek

„Na základě kvalifikačního systému jezdeckého sportu se individuální kvalifikace určuje podle olympijského žebříčku, jenž pokrývá období od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2023. Vzhledem k tomu, že se ruští a běloruští sportovci od 2. března 2022 neúčastnili soutěží FEI, nebude na olympijských hrách v Paříži 2024 žádný zástupce těchto zemí,“ uvedla federace na webu.

Navzdory trvající válce na Ukrajině umožní Mezinárodní olympijský výbor (MOV) individuálním sportovcům Ruska a spojeneckého Běloruska po splnění kvalifikačních podmínek start v Paříži s neutrálním statusem. FEI v polovině listopadu podobně jako některé další federace uvedla, že Rusy a Bělorusy do svých soutěží jako neutrální znovu pustí. Ani jedna ze zemí nepatří v jezdeckém sportu ke špičce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články