Hlavní obsah

Salva sprostých slov. Slovensko baví uniklá nahrávka nadávajícího komentátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme lidi a kdo někdo nevybuchl v práci, ať hodí kamenem. Známý komentátor slovenské veřejnoprávní stanice RTVS Marcel Merčiak však po nedělním zrušeném olympijském sjezdu vybuchl poněkud víc a spustil po linkách z Pekingu na svého kolegu Braňa v Bratislavě salvu sprostých nadávek. Jeho hněv na to, že ho nechali říct v přenosu hloupost - on tedy použil jiný výraz -, sice nebyl slyšet v oficiálním vysílání, ale nahrávku někdo z televize dal na internet a na Slovensku se po pár hodinách stala hitem.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Nedělní zrušený sjezd přinesl slovenskému komentátorovi perné chvilky.

Článek

Nemá cenu slovo od slova popisovat, co během minuty a půl dlouhého křiku Merčiak vyřkl, dá se to však shrnout, že devětkrát použil vulgarismus začínající na písmenko "p" a šestkrát na "k", přičemž Češi rozhodně nadávkám porozumí.

Vedení televize se pak už za uniklou komunikaci omluvilo, byť zdůraznilo, že diváci ji z televize neslyšeli. "RTVS však velmi mrzí, že nedorozumění, které zapříčinilo vysoké pracovní nasazení v náročných a vypjatých podmínkách, vedlo k vyostřenému konfliktu a zveřejnění nahrávky. Standardně jsou případné konflikty na pracovišti řešené interně a mrzí nás, že někdo ze zaměstnanců se rozhodl situaci řešit zveřejněním soukromé konverzace na internetu a tím uškodit kolegovi i RTVS jako instituci," řekla mluvčí televize Andrea Pivarčiová pro sport24.sk.

Svědomí zpytoval z Číny už i Merčiak. "Celá situace mě lidsky velmi mrzí, pod tlakem emocí jsem reagoval nevhodným způsobem. A ve vypjatých situacích vznikají i problémy. Věřím, že si je v pokoji vykomunikujeme."

Už před 12 lety se Merčiak "proslavil", když při komentování fotbalového zápasu mezi Slovenskem a Irskem vzkázal během vysílání kolegům do studia, aby "drželi hubu, protože všechno slyší."

Teď tomu při olympiádě dal trochu jiný rozměr.

Z čistě lidského hlediska je ale otázka, kdo je větší sprosťák - jestli Merčiak za použitá slova, nebo ten, kdo interní nahrávku pustil na veřejnost...

Reklama

Související témata: