Hlavní obsah

Táhněme za jeden provaz! Šťovíček nabídl ČOV ukončení soudního sporu

Prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček nabídl Českému olympijskému výboru (ČOV) uzavření smíru a ukončení sporu, který s touto sportovní organizací vede. Šťovíček loni v srpnu uspěl s žalobou, na jejímž základě Městský soud v Praze zrušil zvolení čtyř místopředsedů olympijského výboru. Nyní Šťovíček oslovil členy výkonného výboru ČOV dopisem s nabídkou, že pokud mu umožní účastnit se jejich jednání jako hostu bez hlasovacího práva, žalobu stáhne. ČOV ve vyjádření pro ČTK uvedl, že Šťovíčkovu nabídku výkonný výbor projedná.

Foto: archiv Jana Šťovíčka

Prezident Autoklubu Jan Šťovíček.

Článek

"Vnitřní spory sportu jen škodí, nejsme na tom dobře a měli bychom táhnout za jeden provaz. Rozhodl jsem se udělat první krok. Uvidíme, jak ČOV zareaguje," řekl Šťovíček ČTK. Stejnou nabídku dal olympijskému výboru již loni, ČOV ji ale odmítl.

V dopise, který má ČTK k dispozici, Šťovíček podotkl, že všem pomohlo, kdyby se vnitřní spory mezi sportovními funkcionáři a organizacemi vyřešily a eliminovaly. "U soudu jsem na prvním stupni poměrně jasně uspěl. Jsem ochoten spor ukončit, pokud mi bude umožněno se jako host účastnit jednání výkonného výboru. Jako transparentní instituce by s tím ČOV neměl mít problém, byť jistě mohu mít jiné názory na některé věci," uvedl Šťovíček.

Jeho podnětem se bude výkonný výbor ČOV zabývat na nejbližším zasedání 7. března. "K dopisu se vyjádříme poté, co ho projedná výkonný výbor," uvedl dnes ČOV.

Městský soud v Praze loni rozhodl, že volby čtyř místopředsedů ČOV Zdeňka Haníka, Milana Hniličky, Romana Kumpošta a Libora Varhaníka se v roce 2021 neuskutečnily v souladu se zákonem. Podle volebního řádu se o místopředsedech hlasuje společně a uspějí ti s největším počtem hlasů. Delegáti pléna ale hlasovali o jednotlivých jménech, což bylo podle soudce Tomáše Lehovce v rozporu s volebním řádem. ČOV se proti rozsudku odvolal.

Reklama