Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - třináctý den

TURÍN

Na olympijských hrách v Turíně se ve čtvrtek uzavře krasobruslařský program. Pokud soutěž žen vyhraje úřadující mistryně světa Irina Slucká, stane se Rusko první zemí, která na jedné zimní olympiádě získá všechny zlaté medaile v tomto sportovním odvětví. Ve čtvrtek se rozdělí ještě čtyři další sady medailí, čeští reprezentanti však o ně zřejmě bojovat nebudou.

Foto: ČTK

Česká biatlonistka Kateřina Holubcová.

Článek

Slucká může vstoupit do historie jako první Ruska, která vyhrála olympijskou soutěž krasobruslařek, po krátkém programu je však druhá. V úvodní části soutěže ji o pouhé tři setiny bodu porazila Američanka Sasha Cohenová, zatím třetí Šizuka Arakawová z Japonska na ni navíc ztrácí jen necelých sedm desetin bodu.

Jako první z českých olympioniků vstoupí do soutěže snowboardistka Petra Elsterová, kterou v 11 hodin čeká kvalifikace paralelního obřího slalomu. Jejím cílem je postup mezi nejlepší šestnáctku.

Zimní olympijské hry každý den on-line
Průběh 13. dne her sledujte zde.

V poledne začne štafeta biatlonistek, na jejíž start se postaví i české kvarteto ve složení Kateřina Holubcová, Lenka Faltusová, Magda Rezlerová a Zdenka Vejnarová. Vzhledem k výsledkům v této sezoně nebude mezi osmnácti startujícími týmy patřit k favoritům na přední umístění, o medaile by měly bojovat Rusky, Němky, Francouzky a Norky.

Soutěž akrobatických skokanů vyvrcholí bez obhájce zlaté medaile ze Salt Lake City Aleše Valenty, který vypadl v pondělní kvalifikaci. Z prvního místa do čtvrtečního finále postoupil Číňan Chan Sien-pcheng, nezaváhal například ani vedoucí muž Světového poháru Kanaďan Kyle Nissen. Bělorusko má ve finále trojnásobné zastoupení, po dvou skokanech pak Kanada, Čína a Rusko. Ve finále se začne od nuly.

Medaile se budou rozdělovat i v curlingu žen. O tom, kdo postoupí do finále a kdo bude hrát o bronz, se rozhodne v dnešních semifinálových zápasech. V nich se utkaly Švédky s Norkami a Švýcarsko s Kanadou.

Čtvrteční program ZOH - čeští sportovci:
Snowboarding:
11:00, ženy - paralelní obří slalom (kvalifikace - Elsterová),
11:37, ženy - paralelní obří slalom (vyřazovací část),
14:00, ženy - paralelní obří slalom (osmifinále),
14:34, ženy - paralelní obří slalom (čtvrtfinále),
14:52, ženy - paralelní obří slalom (o 5. - 8. místo),
14:56, ženy - paralelní obří slalom (semifinále),
15:14, ženy - paralelní obří slalom (finále).
Biatlon:
12:00, ženy - štafety na 4x6 km (Holubcová, Faltusová, Rezlerová a Vejnarová).

Reklama