Hlavní obsah

Eliáš: Postele jsou trošku menší, ale nestěžuji si

Radek Malina (Turín)Sport.czPrávo

Až vpodvečer před úvodním zápasem proti Německu se přidal k českým hokejistům útočník Patrik Eliáš. Forvard New Jersey byl k reprezentaci povolán dodatečně po zranění Petra Průchy a na turnaji se chce dostat vysoko. "Všichni máme v hlavě jeden cíl v podobě vítězství, za kterým tvrdě půjdeme. ," říká Eliáš v rozhovoru pro Právo.

Článek

K české hokejové reprezentaci jste se připojil až v úterý v podvečer po posledním tréninku. Od neděle jste přitom byl v Česku. Proč jste nepřijel dřív? Měl jsem cestu domů naplánovanou ještě předtím, než jsem se dozvěděl, že pojedu na olympiádu. Když jsem se později do nominace dostal, tak pořád byla letenka připravena tak, abych úterní trénink zvládl. Ale změnily se plány přímo tady v Turíně, za to jsem nemohl. Proto jsem v úterý dorazil až po přípravě.

Jak jste prožil volno v Česku?V neděli odpočinkem, protože jsem letěl přes noc a nespal. Abych řekl pravdu, pro mě je důkladná relaxace důležitější než trénink. V pondělí jsem celý den někde cestoval. Byl jsem u lékaře pro léky, pak jsem měl administrativní zařizování, potřeboval jsem zajít k právníkovi. Byl jsem hodně zaneprázdněn. V úterý dopoledne už jsem letěl.

Jaké prášky užíváte? Není to komplikace s ohledem na přísné dopingové kontroly na olympijských hrách? Beru vitamíny na játra. Užívám je od doby, kdy jsem žloutenku dostal. V lécích, které užívám, nic není. Už jsem byl testován v mateřském oddíle a všechno vyšlo v pohodě. Žádné nepovolené látky ve vitamínech nejsou.

Do NHL jste naskočil až v průběhu ledna. Jakou cítíte formu? Začátek byl super. Když jsem naskočil do soutěže, cítil jsem se výborně. Netrénoval jsem ale pořádně deset měsíců, takže jsem z toho vypadl a logicky se ozvala únava. Posledních pět zápasů jsem se cítil fyzicky skvěle. Navíc se zlepšila i herní pohoda. Začal jsem se střelecky prosazovat, posbíral jsem nějaké body. Jsem v pohodě.

Jak na vás dýchla olympijská atmosféra? Z Turína jsem zatím moc neviděl. Co se týče našeho týmu, kluci jsou fajn, parta je stejná jako při Světovém poháru.

Jak se vám zamlouvá olympijská vesnice? Bydlení je v pohodě. Byl jsem už v Salt Lake City a první dojem z vesnice v Turíně byl rozhodně lepší. Noc už byla jinačí. Spím s Dominikem Haškem. Sice usnul už v sedm, takže jsme se vlastně pořádně viděli až ráno, ale v pokoji jsme měli teplo a postele jsou trošku menší. Ale nestěžuji si.

A plán, s kterým jste do Turína dorazil? Všichni máme v hlavě jeden cíl v podobě vítězství, za kterým tvrdě půjdeme.

Reklama

Související témata: