Hlavní obsah

Jágr a spol. mohou být nepřetržitě na síti

TURÍN

Tři patra domu číslo dvanáct okupují v olympijské vesnici v Turíně čeští hokejisté. Dostali se do místa přímo proti hlavnímu vlakovému nádraží v Turíně, ale nikdo si nestěžuje. Stačí projít přes bezpečnostní kontrolu u vstupu do vesnice rozdělující hosty od sportovců, pak dvě stě metrů přímo za nosem a jste v dočasném domově Jágra, Haška i dalších es českého hokeje.

Článek

V šestipatrovém domě česká hokejová výprava zabrala podkroví. V bytě číslo 1251 jsou trenéři a vedení týmu. Naproti je místnost pro porady s velkou plazmovou televizí a projektorem. Nechybí elektronické šipky. V jedné z místností je nachystané lůžko pro pacienty doktora výpravy Zieglebauera.

Třetí a čtvrté patro pak kompletně zabírají byty hokejistů. Většinou jsou na pokojích dvojice, které spolu nocují při reprezentačních akcích pravidelně jako Hnilička s Výborným nebo jde o dvojice zaběhnuté z klubů jako v případě olympijských nováčků Židlického s Eratem z Nashvillu.

V každém pokoji jsou dvě postele a noční stolek. Většinou pro tři pokoje je společenská místnost a pouze jedna sprcha s toaletou. "Pamětníci si nicméně pochvalovali, že zázemí je lepší než v Naganu či před čtyřmi lety v Salt Lake City. Na každém pokoji je navíc televize," tlumočil stanovisko hráčů tiskový mluvčí hokejistů Pavel Bárta.

"Pěknej činžáček jsme dostali," usmíval se útočník Petr Čajánek. "Bydlení je pro všechny stejné. Není důvod si stěžovat. Ve srovnání s olympiádou v Salt Lake City je turínské bydlení lepší," doplnil.

Padesát kilo tatranek

Ve třetím patře zabrali jeden z bytů maséři Petr Bílek a Pavel Vlašic. Na dveřích bytu 1223 je cedule Masérská pohotovost 0-24 hodin. Hned za vchodovými dveřmi jsou v největším pokoji nastěhovaná křesílka, připravené je video a nechybí ani počítač s připojením na internet. Ostatně přípojky jsou na každém pokoji, takže hráči mohou být ve "spojení" se světem čtyřiadvacet hodin denně.

Na stěnách společenské místnosti u masérů jsou vylepené kreslené vtipy od Petra Urbana. Uprostřed je lůžko na masírování, v rohu je pak obrovská bedna, která skrývá kromě masážních emulzí také filmy k video projekci a čokoládové tatranky. "Kluci z Ameriky na ně jezdí. Dovezli jsme jich celkem padesát kilo," směje se Bílek. V součtu je tedy čokoládových laskomin tisíc kusů.

Filmů, stejně jako kompaktních disků s hudbou, zabalili maséři padesát kusů "Letos jsme přibalili i novinky," směje se Vlašic. Na jaký bonus se hokejisté mohou těšit? Snímek Čtyři v tanku a pes, další novinkou jsou pak Čtvrtníčkem a Lábusem zpracované odposlechy z korupční aféry v Česku s titulem Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Pokud by nic ze všech vymožeností připravených přímo v obývaném domě hráčům nestačilo, mohou ještě vyrazit do internetové kavárny, do posilovny nebo do herny. Nechybí ani restaurace na kraji vesnice. Pro obzvláště náročné borce pak stačí přejít přes most nad železničními kolejemi do obrovského obchodního centra typu zličínské Metropole a hokejisté jsou uprostřed dvoupodlažního mumraje nabitého kavárničkami, pizzeriemi i bezpočtem luxusních obchodů.

Reklama

Související témata: