Hlavní obsah

Na příliš rychlou dráhu ve Whistleru si stěžují i bobistky

WHISTLER

Ledové koryto ve Whistleru se nevyhnulo kritice ani od bobistek, které zde v pátek absolvovaly doplňkové tréninky na olympijský závod. Američance Shauně Rohbockové, jež obhajuje stříbro z Turína, se nelíbí především dosahovaná rychlost.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Ta dráha je nesmyslně rychlá. To tady snad budeme překonávat i mužské rekordy dráhy," zlobila se.

Do závodu přitom nastoupí i řada méně zkušených závodnic, které nejezdí pravidelně Světové poháry. Například belgická posádka ženského dvojbobu vznikla na základě televizní soutěže, kterou vyhrála bývalá oštěpařka Elfje Willemsenová s brzdařkou Evou Willemackovou.

Dráha přitahuje pozornost, neboť ještě před zahájením her se na ní zabil gruzínský sáňkař Nodar Kumaritašvili a při trénincích bobistů havarovala celá řada posádek včetně české dvojice vedené Ivem Danilevičem.

"Problém je v tom, že dráha neodpustí jedinou chybu. Někdo by měl vstát a říct: 'Halt, stát!'", prohlásil Švýcar Daniel Schmid, který se startu v olympijském závodě raději vzdal. V tréninku totiž po vlastní jezdecké chybě havaroval a jeho brzdař Jürg Egger skončil v nemocnici. V očích soupeřů se Schmid svojí kapitulací nijak neponížil. "Respektuju piloty, kteří v zájmu bezpečnosti obětují i start na olympiádě," konstatoval Němec Karl Angerer.

Reklama

Související témata: