Hlavní obsah

Vokoun: Teď už konečně vím, na čem jsem

TURÍN

Zranění Dominika Haška rozřešilo rébus, kdo bude českou brankářskou jedničkou na olympiádě v Turíně. Trenér Alois Hadamczik bude muset spolehnout na Tomáše Vokouna, který loni vychytal českým barvám titul mistrů světa. " Je to pro mě lepší, protože teď už konečně vím, na čem jsem," řekl Vokoun v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jak se změnila vaše pozice odjezdem Dominika Haška?

Normálně jsem se připravoval na zápas. Nejsem nervózní. Soustředím se na svůj výkon. Chci chytat, jak nejlépe umím.

Cítíte jistou úlevu, protože otázka brankářské jedničky je vyřešená?

Samozřejmě. Je to pro mě trošku lepší, protože teď už konečně vím, na čem jsem. Připravoval bych se ale stejně, i kdyby tady Dominik byl.

Měl jste čas s Dominikem hovořit o jeho zranění?

Ne, nemluvili jsme spolu. Předpokládám, že je zklamaný. To by byl každý.

Český tým přišel o dva výborné hráče, navíc prohrál se Švýcarskem. Jsou to velké komplikace?

Je to nepříjemné. Na druhou stranu neúspěch v minulém utkání může být přínosem, protože máme čas odstranit všechny nedostatky dříve, než by nás to stálo vyřazení z turnaje.

Co českému týmu chybělo proti Švýcarsku?

Většinou hrajeme chytře, z obrany. V tom zápase jsme tohle ale neplnili. Chtěli jsme hrát a dát soupeři deset gólů, ale dnes už jsou všechna mužstva tak vyspělá, že to prostě nejde.

V sobotu nastoupí česká reprezentace proti Finsku, v neděli proti Itálii. Jak nadcházející zápasy vnímáte?

Budeme mít šanci více zjistit, co děláme dobře, i to, co děláme špatně. Tak abychom se připravili dobře na čtvrtfinále, které bude nejdůležitějším zápasem. Byl jsem na mistrovství světa v Praze, kde jsme každého soupeře ve skupině porazili snadno, a pak jsme prohráli právě klíčové čtvrtfinále. Prostě jsme znovu na turnaji, kde se vše hodnotí podle jednoho utkání.

Pátek byl volným dnem. Co jste dělal po dopoledním tréninku?

Odpočíval. Žádný výlet do města jsem neabsolvoval. Byl jsem moc unavený. Na pátek jsem se konečně vyspal. Usnul jsem v deset, probudil se v sedm. Ani jednou jsem se neprobudil. V předešlých dnech tomu tak kvůli časovému posunu nebylo.

Reklama