Hlavní obsah

Hvězdný snowboardista White se odhlásil ze slopestylu

Krasnaja Poljana

Hvězdný americký snowboardista Shaun White se kvůli riziku zranění odhlásil na olympijských hrách v Soči ze startu v disciplíně slopestyle. Sedmadvacetiletý favorit tak bude startovat jen v U-rampě, kde bude obhajovat zlato z předchozích dvou olympijských her.

Foto: Mike Blake, Reuters

Snowboardista Shaun White čeká ve frontě během opravy vleku v olympijském areálu v Soči.

Článek

Slopestyle, tedy disciplína se skoky a triky na umělých překážkách, bude mít v Soči svou premiéru pod pěti kruhy. Mezi favoritky patří mezi ženami i Češka Šárka Pančochová, mezi muži měl pomýšlet hodně vysoko právě White, jenž ve slopestylu triumfoval pětkrát na prestižních X-Games v Aspenu.

Organizátoři však olympijskou trať v Krasné Poljaně postavili hodně náročnou, takže dělala problémy i zkušeným závodníkům a vedla ke zraněním. Pádu se v tréninku nevyhnul ani White a uhodil se do levého zápěstí. Dopadl nicméně lépe než například norský spolufavorit Torstein Horgmo, jenž si v pondělí zlomil klíční kost.

"Po absolvovaných tréninkových jízdách, i po úpravě trati, a potom, co jsem viděl, jak se jiní závodníci zranili, jsem usoudil, že riziko zranění je příliš velké. Nechci ohrozit své další olympijské cíle," uvedl v prohlášení White, jenž se stále může stát prvním americkým mužem, jenž získá zlato na třech ZOH za sebou.

Reklama

Související témata: