Hlavní obsah

Olympiáda už mě pohltila, hlásila Sáblíková. Zraněná záda cestou do Soulu šetřila v byznys třídě

Praha

Trojnásobná olympijská šampiónka Martina Sáblíková jako první z české výpravy pro nadcházející zimní bitvy pod pěti kruhy v Pchjongčchangu odletěla přímo do dějiště her. V sobotu odpoledne se třicetiletá rychlobruslařka společně s reprezentační kolegyní Nikolou Zdráhalovou vydala přímým letem za oceán, aby se bez problémů aklimatizovala. „Olympiáda už mě pohltila. I zraněná záda přestala bolet," hlásila s úsměvem Sáblíková, než nasedla do letadla mířícího do Soulu, v němž měla i kvůli vleklým potížím se zraněnými zády rezervovanou letenku v byznys třídě.

Martina Sáblíková odletěla do dějiště olympijských herVideo: Sport.cz

 
Článek

V jakém rozpoložení odlétáte do dějiště olympijských her?

Poslední dobu jsem se docela bála, ale aktuálně spíše převládá těšení. Všichni vědí, že jsem měla problémy se zády, které mě limitovaly. A dva měsíce tréninku mi asi budou chybět. Ale jde o olympiádu, kde chce startovat každý sportovec. Jsem ráda, že mohu být opět součástí českého týmu.

Už na vás dolehlo, že za čtrnáct dnů budete stát na startu prvního olympijského závodu?

Musím říct, že ano. Od rána jsem se hodně moc těšila. Jsem nervózní, ale už mě pohltilo nadšení, že jedu na olympijské hry.

Let do Soulu trvá přes deset hodin. Nemáte strach, jak cestu i s ohledem na zraněná záda zvládnete?

Letíme přes noc, tak budu snad spát. Doufám, že cesta rychle uteče. Záda se docela zlepšila. Cítím se lépe. V průběhu týdne jsem dokonce necítila bolest ani v posilovně. Snad cestu přečkám v pohodě.

V dějišti her budete z českých sportovců jako úplně první. Jaký je důvod tak časného odletu?

Mám pravidelně problémy s aklimatizací, proto letím brzy, abych si rychle zvykla a následně všechno probíhalo, jak má.

Můžete přiblížit, jak bude vypadat váš program v dějišti her?

Aréna pro rychlobruslení se otevírá až prvního, takže budu trénovat na suchu, na což se těším. Půjde o kombinaci skokových tréninků a cyklistiky. Vezu si silniční kolo, je tam krásné prostředí na trénink. Nechybí ani trenažér, do něhož můžeme kolo upnout v případě špatného počasí. Bude to očištění mysli, než se člověk dostane na stadión, kde jsou olympijské symboly.

Chystáte se na čtvrté olympijské hry. Představovalo pro vás tedy balení rutinu?

No, letos to bylo hodně zvláštní. Začala jsem balit v pátek asi ve tři hodiny odpoledne a končila hodinu před půlnocí. Říkala jsem si tohle ano, tohle ne. Řešila jsem vše, abych dostála olympijským předpisům. Bylo to docela hektické, ale snad mám všechno.

Brusle, v nichž budete bojovat o medaile, jste umístila do zavazadla, nebo je budete opatrovat u sebe?

Ty si vezu u sebe. A rezervní jsou v zavazadle trenéra Petra Nováka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.