Hlavní obsah

Slováci vyřešili problém. Asistent kouče hokejistů může na olympiádu

Bratislava

Na Slovensku se podařilo vyřešit problém s případným neuvolněním asistenta reprezentačního trenéra Vladimíra Országha na nadcházející olympiádu. Vedení ligy ve čtvrtek rozhodlo o přeložení tří utkání, takže Országh, který je i hlavním koučem mistrovské Banské Bystrice, může v Pchjongčchangu stát po boku trenéra národního mužstva Craiga Ramsayho.

Foto: Mark Blinch, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Slovenská nejvyšší soutěž totiž podle původních plánů neměla být v průběhu olympiády přerušena. Vedení banskobystrického klubu nechtělo dopustit, aby Országh na lavičce mužstva chyběl až v sedmi utkáních. „Do Pchjongčchangu poletí až tři naši klíčoví hráči a nechtěli jsme ztratit i hlavního kouče," nechal se slyšet šéf banskobystrického klubu Juraj Koval.

Zástupci ligy a vedení slovenského hokeje se dohodli na kompromisním řešení. Na společné tiskové konferenci to oznámili šéf slovenského hokeje Martin Kohút, šéf ligy Richard Lintner a generální manažér slovenského národního mužstva Miroslav Šatan. „Dohoda umožní, aby se reprezentace připravila na zimní olympijské hry. Celému týmu držíme palce," řekl šéf ligy Lintner. Se zmíněným kompromisním řešením souhlasili představitelé všech slovenských klubů.

V nominaci Slovenska na OH je deset hráčů z domácí ligy. V případě nepřerušení ligy hrozilo, že bez svých opor by zůstaly vedle Banské Bystrice také Trenčín, Košice, Nitra a Liptovský Mikuláš.

V nominaci slovenských hokejistů pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu je čtrnáct hráčů působících v české extralize, včetně všech tří brankářů Jána Laca ze Sparty, Branislava Konráda z Olomouce a královéhradeckého Patrika Rybára.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.