Hlavní obsah

Borci z NHL v Pekingu? Zdá se být jasno! Češi se dozvěděli posledního soupeře ve skupině

Budou na únorových zimních olympijských hrách v Pekingu startovat i hvězdy zámořské NHL, nebo se blížící se turnaj pod pěti kruhy uskuteční stejně jako v roce 2018 v Pchjongčchangu bez nich? Po dlouhých měsících nejistoty je, zdá se, finální verdikt na spadnutí.

Foto: Profimedia.cz

Kanaďané Jonathan Toews (vlevo) a Sidney Crosby s olympijských zlatem z her 2014 v Soči. Jeví se velmi nadějně, že by borci z NHL mohli hrát i na ZOH 2022 v Pekingu.

Článek

NHL sice v rozpisu pro novou sezonu počítá s dvoutýdenní pauzou pro případ, že by její hráči do Pekingu jeli, to ale ještě nic definitivního neznamená. Vše se točí okolo pojištění hráčů NHL proti nákaze koronavirem. Pokud by k dohodě nedošlo, vedení NHL je připraveno únorovou přestávku pro ZOH zrušit a liga by jela dál bez jakékoliv pauzy.

Podle aktuálních informací uznávané novinářky Emily Kaplanové z ESPN je však vše na dobré cestě.

„Sice to ještě není definitivní, ale vše nasvědčuje tomu, že se tento týden rozhodne, jestli hráči NHL pojedou na olympiádu do Pekingu, nebo ne. Zdroje, se kterými jsem mluvila, naznačují, že dohoda mezi vedením NHL, hráčskou asociací NHLPA, Mezinárodní hokejovou federací a Mezinárodním olympijským výborem je blízko. Zbývá dořešit jen pár posledních bodů," napsala Kaplanová na svém Twitteru.

Borci z NHL se od roku 1998 do 2014 zúčastnili pěti zimních olympijských her v řadě, před čtyřmi roky ale v Pchjongčchangu hrát nemohli. Turnaj v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února.

V sobotu si účast na turnaji v čínské metropoli zajistily poslední tři národní týmy. Své kvalifikační skupiny vyhrálo Slovensko, Lotyšsko a Dánsko, které se v základní turnaje ZOH 2022 utká s Českou republikou. Dalšími soupeři svěřenců trenéra Pešána budou Rusové a Švýcaři.

Složení základních skupin turnaje hokejistů na ZOH 2022:
Skupina A:
Kanada
USA
Německo
Čína
Skupina B:
Rusko
Česko
Švýcarsko
Dánsko
Skupina C:
Finsko
Švédsko
Slovensko
Lotyšsko

Reklama

Související témata: