Hlavní obsah

Bylo to za trest, přiznala Davidová v drsných podmínkách. Norka se z kolapsu dostává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už si biatlonistky v Národním biatlonovém centru vyzkoušely různé podmínky, ale s něčím podobným jako při stíhačce se zatím nesetkaly. V místech, kde sněží jen výjimečně, se rozpoutala pořádná chumelenice. A i když teploty stouply, vyšší vlhkost dala závodnicím zabrat. „Jeden z nejtěžších závodů v sezoně,“ přiznávala Markéta Davidová, která se přes čtyři chyby na střelnici posunula ze 41. místa na 28.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Markéta Davidová během střelby v olympijském stíhacím závodě.

Článek

Největší důkaz drsných podmínek v Čchang-ťia-kchou? Norka Ingrid Tandrevoldová. Ještě kilometr před cílem bronzová s náskokem 20 sekund, jenže pak se sotva dostala za cílovou čáru jako čtrnáctá a museli ji odnést. Naštěstí by podle prvních zpráv měla být v pořádku. „Je při vědomí, mluví a pije colu," oddechla si její krajanka Marte Olsbuová Röiselandová po svém třetím zlatu získaném s náskokem přes minutu a půl.

„Ta trať tady není jednoduchá. A když se k tomu přidá nadmořská výška a takové počasí, je to za trest," přiznávala Davidová, když promrzlá přišla k novinářům.

Nejvíc se podmínky podepsaly na prstech, v nichž biatlonisté potřebují na střelnici cit. „Mráz byl horší než sníh. Už když jsem se probudila, řekla jsem si, že to bude pořádně těžké a byla to pravda. Je větší vlhkost a jak to hodně zalézá, tak jakmile se dotknete zbraně, je konec," přitakávala Jessica Jislová, v cíli 35.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Česká biatlonistka Jessica Jislova na trati stíhacího závodu.

„Já prsty necítila fakt vůbec, rozmrzaly nám až za cílem. Já se divím, že jsem vůbec něco trefila," přiznávala Davidová, která na každé položce jednou minula. „Sice jedničky, ale je jich moc," uznala a těšit ji mohl šestý nejrychlejší čas stíhačky. Spokojená mohla být i 34. Lucie Charvátová, která se přidá k Davidové ve startovní listině závodu s hromadným startem.

Reklama

Související témata: