Hlavní obsah

Pešánův konec u reprezentace? Jednat se bude příští týden

Vedení Českého svazu ledního hokeje bude příští týden řešit možný konec reprezentačního trenéra Filipa Pešána na střídačce národního týmu. Bezprostředně po neúspěchu na olympijských hrách v Pekingu, kde Češi poprvé v historii nepostoupili ani do čtvrtfinále, to v rozhovoru pro Radiožurnál řekl prezident svazu Tomáš Král.

Sestřih gólů v osmifinálovém zápase Česko - Švýcarsko.Video: Eurosport

 
Článek

"Je to zklamání. Co k tomu říct? Dopadlo to, jak to dopadlo, čekali jsme víc. Až se vrátí, tak se bude situace (odvolání Filipa Pešána) řešit na výkonném výboru," uvedl Král po porážce týmu v předkole play off se Švýcarskem 2:4.

Z jeho vyjádření bylo zřejmé, že Pešánovo odvolání je reálné. Najít náhradu v průběhu sezony však nebude jednoduché. "I historicky jsme oslovili velkou řadu trenérů, ne každému se do toho chce. Nějaká jména jsou. Je namístě se podívat do zahraničí. Je jasné, že se to musí řešit," řekl Král.

O možném konci Pešána se jednalo již před olympiádou, reprezentace totiž pod jeho vedením prohrála v sezoně všech šest zápasů na turnajích Euro Hockey Tour. Generální manažer Petr Nedvěd, který za národní tým zodpovídá, ale na výkonném výboru vyslovil realizačnímu týmu v čele Pešánem důvěru a funkcionáři je jej následně podpořili. I Nedvěd ale dnes přiznal, že se o změnách bude jednat.

Reklama

Související témata: