Hlavní obsah

Hokejistu vysvobodily z izolace dva negativní testy. V Pekingu už šel i na večeři v olympijské vesnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Všech sedm českých hokejistů, kteří s trenérem Filipem Pešánem, dorazili jako první část národního týmu na ZOH v Pekingu, se může připravovat na ledě. Po dvou negativních testech byl z izolace uvolněn i nejmenovaný hráč, jenž měl hraniční výsledek po příletu. V sobotu už mohl s ostatními jít do večeři do jídelny v olympijské vesnici.

Foto: @narodnitym

Zleva Klok, Šulák, Lenc, trojlístek představující šatnu českého týmu v dějišti olympijského turnaje.

Článek

Dobrá zpráva. „Z izolace na pokoji hokejistu vysvobodily dva negativní výsledky testů z pátečního večera a sobotního dopoledne. Máme z toho samozřejmě velkou radost. I když díky odbornému posouzení paní doktorky Jarmily Rážové, vzhledem k nedávno prodělané nemoci hráče a také zkušenosti s tokijským případem basketbalisty Blakea Schilba, jenž byl v podobné situaci, jsme pevně věřili, že vše dobře dopadne," uvedl šéf výpravy Martin Doktor.

První dva tréninky za sebou mají české hokejistky, které už ve čtvrtek 3. února zažijí olympijskou premiéru proti domácí život. „Zatím je to jedna velká paráda! Čekaly jsme na to celý život, maximálně si to užíváme a jsme každý den překvapené něčím novým," líčila Aneta Lédlová. Další útočnice Klára Hymlarová dodávala: „Za mě super, nejvíc se mi líbí náš dům, kde jsme všichni čeští sportovci pohromadě."

Nadšena z olympijské vesnice v Pekingu je také rychlobruslařka Martina Sáblíková, která má zkušenost ze čtyř předchozích ZOH. „Dýchá to tady olympiádou. Všude velké, krásné, čisté, všechno naprosto funguje, lidi umí anglicky, jsou milí. Jsem moc ráda za to, že tady mohu být," uvedla 34letá reprezentantka na webu ČOV. Příjemné dojmy měla i z poznávání svého sportoviště. „Hala je velká a modrá, což je moje oblíbená barva. Rozcvičovací hala má stometrovou tartanovou dráhu, úžasnou posilovnu, pro mě geniální," řekla.

Jen led v rychlobruslařské aréně se šestinásobné olympijské medailistce zdál docela měkký. „Jsem zvědavá, jak to pojede. Z toho, co jsme v sobotu najezdili, led působí dojmem, že každé kolo navíc bude hodně bolet a bude velmi těžké jet stejnou rychlostí. Ale musím říct, že první trénink byl docela dobrý, i když časový posun je náročný pro všechny."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.