Hlavní obsah

Inzaghi se díky klauzuli ve smlouvě vrací do funkce trenéra Brescie

Bývalý slavný útočník Filippo Inzaghi se po dvou dnech vrací do funkce trenéra fotbalistů Brescie. Vedení druholigového klubu odvolalo italského mistra světa z roku 2006 po sobotní bezbrankové remíze 0:0 s Cosenzou, Inzaghi má ale ve smlouvě klauzuli, podle které nemůže přijít o práci, pokud se tým nachází v tabulce do osmého místa. Informovala o tom agentura SID.

Foto: Profimedia.cz

Filippo Inzaghi během utkání Brescie proti Ternaně

Článek

Brescia je v aktuální sezoně Serie B na třetí příčce, pouze dva body za vedoucím Lecce. Přesto chtělo vedení klubu sáhnout ke změně, podle kontroverzního majitele Massima Cellina tým "ztratil konkurenceschopnost a vyhrál v posledních týdnech příliš málo zápasů". Proto chtěl do funkce dosadit bývalého kouče Brescie Diega Lópeze, od záměru ale nakonec zatím musel upustit.

Inzaghi v sezoně 2019/20 už dokázal vyhrát Serii B s Beneventem a sezonu rozehrál nadějně i v současném angažmá. Ještě úspěšnější je v trenérské kariéře "Pippův" mladší bratr Simone, jenž po dlouholetém působení u Lazia Řím převzal před sezonou Inter Milán a aktuálně s ním vede nejvyšší soutěž.

Reklama