Hlavní obsah

Kemp je dost divný, nejvíc se tu řeší testy, říká Kovář. Olympijská atmosféra na něj dýchne až v Pekingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S třineckými obránci Davidem Musilem a Kundrátkem vyjeli v pondělí na led předolympijského kempu v Praze i všichni čtyři krajánci ze švýcarské ligy. Vedle útočníků Červenky, Stránského a Frolíka mezi ně patří také 31letý centr Jan Kovář z mistrovského Zugu, zřejmě kapitán českých hokejistů na turnaji v Pekingu.

V Praze dnes trénovalo osm hráčů hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak vypadal trénink, kde bylo jen šest hráčů a brankáři?

Dělali jsme nějakou střelbu, pár herních cvičení a na konci si dali bago. Tréninkový účel to splnilo, člověk se hodně zpotil a jak bylo málo lidí na ledě, tak se ani pořádně nezastavil.

Dýchla na vás už olympijská atmosféra?

Zatím vůbec ne, je to celý dost divný, protože od víkendu trénujeme v pár lidech a nejvíc se řeší, komu jak vycházejí testy. Žijeme v hodně zvláštní době a nikdo pořádně neví, co bude. Snad se veškeré správné natěšení na vrcholnou akci dostaví po příletu do Číny. Až se dostaneme do olympijské vesnice, budeme mít nějaký společný trénink a začneme se soustředit jen na hokej.

Zjišťoval jste si předem, co vás v Pekingu čeká?

Než koukat na nějaké fotky nebo něco číst na internetu, rád to poznám na vlastní kůži. Vůbec ale netuším, jaké tam budou možnosti. Asi musíme počítat s restrikcemi. Už teď se zdá, že někteří kluci tam budou smět odletět teprve, až jim to dovolí výsledky denního testování.

Už vám trenér Pešán oznámil, jestli dostanete znovu céčko na dres?

O tom jsme spolu vůbec nemluvili. Když jsem přijel na kemp, tak kouč už byl v Číně, stejně jako třetina spoluhráčů. Naopak tři útočníci nominovaní z extraligy ještě v úterý večer hrají zápasy domácí soutěže, ty zase potkám až ve středu ráno na letišti. Role kapitána ale není to nejpodstatnější, co bude k řešení směrem k turnaji.

Co je tedy to klíčové?

Abychom zlepšili vlastní výkon. Oproti vystoupením na evropské tour, kde jsme neodehráli vůbec dobré zápasy, musíme změnit snad úplně všechno. Každý by stál o olympijský úspěch, taky je pro něj nutné něco udělat. Doufám, že všichni o tom víme, nelítáme nikde v oblacích a dokážeme začít od věcí, které nejsou příjemné a třeba i bolí.

Cítíte, že byste spolu s Romanem Červenkou měli být tahouny mužstva?

Myslím, že ani jeden z nás se tomu nebrání. Červus hraje i ve Švýcarsku křídlo a záleží na trenérovi, jestli nás dá spolu do útoku. A i kdyby ne, tak doufám, že budeme schopní každý utáhnout jednu lajnu a pomoct k dobrému výsledku

Dokážete se na olympijský turnaj rychle nachystat?

Všechno je tam koncentrované do pár dnů, vždyť devátého hrajeme první zápas a dvacátého je už termín finále. V každém utkání o něco jde, už po třech ve skupině nastává vyřazovací část. Jako hráč vítám, že formát dává turnaji větší švih než mistrovství světa. Atmosféra je rovněž trochu jiná, vídáte se s ostatními sportovci, v tom se mi olympiáda zdá taky hezčí.

Reklama

Související témata: