Hlavní obsah

Ledový Peking. Se světovým šampionem o mrazivém maratonu a české účasti

Aktualizováno

Na olympiádě v Pekingu už zbývá rozdělit jen posledních pár sad medailí. V sobotu se rozdělovaly cenné kovy v královské disciplíně - běžkařském maratonu mužů, který byl ale kvůli nepřízni počasí o 20 kilometrů zkrácen. Závod byl jedním z hlavních témat studia Ledový Peking na Sport.cz, kde se k němu vyjádřil i mistr světa v této disciplíně Martin Koukal. Ke slovu se ale opět dostal i biatlon či boby.

Živě: Ledový Peking - 17. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Maraton běžců na lyžích se kvůli mrazu a silnému větru zkrátil z obvyklých 50 kilometrů na 30 a z triumfu se radoval Rus Alexandr Bolšunov, nejlepší z Čechů Petr Knop doběhl sedmatřicátý. V této sezoně jinak velmi úspěšný Michal Novák do závodu kvůli nakumulované únavě nenastoupil.

O stavu v českém běžeckém lyžování, jeho výsledcích v Pekingu a nástrahách maratonu si s moderátorem Liborem Boučkem povídal mistr světa z volné padesátky z roku 2003 a bronzový olympijský medailista ze štafety ve Vancouveru Martin Koukal.

Na olympiádě v Číně se už v pátek uzavřely závody biatlonistů a biatlonistek, v nichž se tentokrát česká výprava medaile nedočkala. Vystoupení českých reprezentantů zhodnotila mistryně světa a vítězka Světového poháru Jiřina Pelcová.

Start do závodu čtyřbobů se české posádce pilotované Dominikem Dvořákem nepovedl. Závod tradičně rozeberal ve studiu bývalý reprezentant Michal Dobeš.

Slovo dostali pochopitelně i redaktoři Sport.cz přímo z dějiště her. Michal Osoba a Pavel Novotný přinesli čerstvé informace o odloženém týmovém závodě ve sjezdovém lyžování či běžkařské maratonu v mrazivých podmínkách.

Reklama