Hlavní obsah

Nádherný lutz a zničehonic jsem u toeloopa ležela na zemi, mrzelo Březinovou, ale spokojenost převládla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanácté místo po životním krátkém programu sice neudržela a po volných jízdách si o osm míst pohoršila, přesto byla krasobruslařka Eliška Březinová spokojená.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Česká krasobruslařka Eliška Březinová během krátkého programu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Přes dva pády si vysloužila nejvyšší známku v kariéře, takže i 175,41 bodů v součtu je jejím maximem.

Po výborné první půlce volné jízdy jste pokazila kombinaci trojitého lutzu s dvojitým toeloopem. Co se nepovedlo?

Popravdě ani nevím. Toho skoku byla velká škoda, protože lutz byl nádherný a zničehonic jsem u toeloopa ležela na zemi. To mě trošku mrzí, ale i tak jsem strašně ráda.

Užívala jste si volnou jízdu na své premiérové olympiádě?

Od začátku do konce, i přes ty menší chybičky. Navíc pro mě bylo ctí jet v rozjížďce s holkama jako jsou Bellová, Hendrickxová a Kimová, se kterými jsem tu měsíc trénovala.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Krasobruslařka Eliška Březinová na ZOH v pekingu.

Konkrétní umístění pro vás nakonec není tak důležité?

Umístění mě až tak netrápí. Já si chtěla užít obě jízdy, což se mi povedlo, i když tu volnou s chybičkami. V soutěži družstev jsem si tady zlepšila osobák v krátkém programu, pak znovu, teď jsem zajela svůj rekord ve volné jízdě i v celkovém skóre.

Takže zážitek převažuje nad konečným umístěním?

Řekla bych, že jo. Na olympiádu se dostane jednou za čtyři roky jen 30 nejlepších holek a být mezi nimi je skvělé.

Nemrzí vás, že samotný závod částečně přebila dopingová kauza nakonec čtvrté Rusky Valijevové, kvůli které je konečné pořadí zatím jen prozatímní?

Já bych asi úplně všem holkám, které tu závodily, dala zlatou medaili. Opatření a všechno, co se dělo kolem... Všechny jsme se s tím docela dobře popraly a předvedly skvělé výkony.

Jaký vůbec máte na tahanice okolo Valijevové názor?

Nechtěla bych se k tomu vyjadřovat. V podstatě ani úplně přesně nevím, co se dělo. Snažila jsem se to nečíst a informace nevnímat. Asi k tomu úplně nemám co říct.

Půjdete v neděli na slavnostní zakončení her?

Půjdu a doufám, že bude aspoň tak hezké jako zahájení, které se mi strašně líbilo.

Reklama

Související témata: