Hlavní obsah

Nedvěd: Lidi ve skafandru? Je to smutný pohled. Pánbůh nám to bere seshora od nejlepších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když po svém čtvrtečním příletu do Pekingu zjistil, že po brankáři Hrubcovi stále čekajícím v Praze měl pozitivní test na covid i útočník Krejčí, orosil se. Petr Nedvěd věděl, že přijít o dvě opory by byl velký problém.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer Petr Nedvěd a trenér reprezentace Filip Pešán.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - V pátek už se generálnímu manažerovi hokejové reprezentace přece jen trochu ulevilo.

Jak u Krejčího dopadl první konfirmační test?

Byl negativní a pokud bude mít stejný výsledek i ten druhý, na jehož výsledky stále čekáme, mohl by jít s námi v sobotu na led.

Oba kontrolní testy měl negativní i náhradník Ščotka, v pátek už s vámi trénoval další člen tzv. taxi squadu Blümel. Proč ale chyběl nejproduktivnější Čech KHL Sedlák?

Měl hraniční výsledky a lékaři mu doporučili, aby raději netrénoval. Věřím ale, že i on už bude v sobotu k dispozici.

A situace ohledně očekávané brankářské jedničky Hrubce, který stále čeká v Praze na sérii negativních výsledků testů?

Byla šance, že by do Pekingu odletěl v pátek s manažerem Černým, ta možnost ale padla. Pokud Šimon projde posledním testem, odletěl by za námi v sobotu.

Čekáte jako na smilování, aby se tak stalo?

Je to pro nás hrozně důležité. Samozřejmě tu máme Bartošáka s Willem, ale se Šimonem počítáme a budeme na něj čekat tak dlouho, jak jen to bude možné.

Věříte, že to nejhorší už máte za sebou a v pekingské bublině další pozitivní testy nepřijdou?

Upřímně musím říct, že jsem to čekal i horší. Nakonec to dopadlo ještě docela dobře. Když ale stále nemáme Hrubce, a když na letišti byl pozitivní Krejča, říkal jsem si, že nám to hokejový pánbůh bere seshora od nejlepších hráčů. Snad to nakonec tak hrozné nebude.

A kdyby bylo? Jsou náhradníci v Česku stále připraveni okamžitě přiletět?

Určitě. Už ale můžeme doplnit jen jednoho brankáře a dva hráče do pole, protože tři náhradníky, kteří tu jsou s námi (Ščotka, Blümel, Tomášek) už nemůžeme vyměnit, i kdyby se jim stalo cokoliv.

Co si slibujete od nedělního modelového zápasu se Švédy?

Hlavně je to skvělé zpestření pro naše kluky z KHL, kteří dlouhou dobu nehráli zápas. Už ho potřebují jako koza drbání.

Jaké máte první dojmy z Pekingu?

Když teď všude okolo sebe vidím lidi ve skafandru, je to smutný pohled. Na tom se ale do konce turnaje asi nic měnit nebude. Snad to bude veselejší, až začneme hrát. Aspoň že už trénujeme ve velkém počtu, protože v pár lidech to bylo na olympiádu až nedůstojné. Je škoda, že na tak velký sportovní svátek vypadala příprava, jako když se v létě schází hobíci a 14 z nich jich nepřijde. Nechci ale, aby to vyznělo, že brečím. Všechny týmy to mají stejné.

Reklama

Související témata: