Hlavní obsah

O povoleném počtu diváků na ZOH v Pekingu se rozhodne v nejbližších týdnech

Peking

Rozhodnutí o počtu diváků na zimních olympijských hrách v Pekingu by mělo padnout v nejbližších týdnech. S přítomností domácích fanoušků čínští pořadatelé počítají. Povolená kapacita se bude odvíjet od vývoje pandemie koronaviru. Novinářům to řekl Christophe Dubi, výkonný ředitel Mezinárodního olympijského výboru (MOV) pro olympijské hry.

Foto: Thomas Suen, Reuters

Čínský olympijský areál pro skoky na lyžích. Ilustrační foto.

Článek

Přípravy her v Pekingu, které začnou za necelé dva měsíce, počítají s fanoušky mimo olympijskou bublinu pro akreditované účastníky. "Organizátoři plánují přítomnost diváků, především oddělování těch, kteří jsou uvnitř a vně bubliny. Všechno se chystá na sportovištích, kde budou diváci mimo bublinu a všichni ostatní uvnitř," uvedl. Řeší se například oddělená podlaží pro obě skupiny aktérů.

Je jisté, že do ochozů budou moci jen Číňané. Kolik jich bude, o tom se teprve rozhodne. "Očekával bych rozhodnutí v několika málo příštích týdnech. Bude to záležet na covidové situaci," poznamenal Dubi. Až bude jasno, spustí se prodej vstupenek.

Na olympijských hrách v Tokiu se také počítalo s domácími fanoušky, než byl patnáct dní před zahájením OH kvůli koronaviru vyhlášen nouzový stav a ochozy v japonské metropoli musely zůstat prázdné.

Reklama