Hlavní obsah

O Sobotkovi už je jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I s Vladimírem Sobotkou nastoupí česká hokejová reprezentace od 9:40 SEČ v kvalifikaci olympijského turnaje v Pekingu proti Švýcarsku.

Foto: David W Cerny, Reuters

Vladimír Sobotka (uprostřed) při zápase s Ruskem.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Čtyřiatřicetiletý útočník Sparty překonal střevní potíže, které jej nepustily do pondělního tréninku, a je připraven hrát.

„Měl jsem střevní potíže, snědl jsem nějaké špatné maso. Necítil jsem se dobře, moc jsem toho nenaspal. Druhý den už to ale bylo lepší a jsem v pohodě," hlásil Sobotka po dopoledním dobrovolném rozbruslení, které absolvoval jen s částí mužstva.

Sobotka, který ve třech zápasech olympijského turnaje zaznamenal jednu asistenci, nastoupí proti Švýcarům na pravém křídle druhého útoku s Janem Kovářem a Romanem Červenkou. Tak spolu odehráli i sobotní poslední duel základní skupiny proti Rusku. Zároveň bude nasazován na přesilovky.

„Všichni víme, co je ve hře a musíme vyhrát. Náš první vzájemný zápas (Češi ho vyhráli 2:1 v nájezdech) se maže, teď to bude úplně jiné utkání," řekl rodák z Třebíče.

Reklama

Související témata: