Hlavní obsah

Olympijské zlato ve snowboardkrosu získal o centimetr Hämmerle

Olympijským šampionem ve snowboardkrosu je rakouský vicemistr světa a celkový vítěz posledních tří ročníků Světového poháru Alessandro Hämmerle. Ve finiši předčil Kanaďana Eliota Grondina, což musela potvrdit až cílová fotografie. Hämmerle přidal do rakouské sbírky na hrách v Pekingu už čtvrté zlato a celkově dvanáctou medaili krátce po lyžaři Johannesu Strolzovi, jenž ovládl kombinaci.

Foto: Profimedia.cz

Olympijským šampionem ve snowboardkrosu je rakouský vicemistr světa Alessandro Hämmerle

Článek

Osmadvacetiletý snowboardista narozený ve Švýcarsku a přezdívaný Izzi protnul cílovou čáru o centimetr před Grondinem. Bronz získal Ital Omar Visintin, jako poslední dokončil finále další Rakušan Julian Lüftner.

Hämmerle na olympijském trůnu vystřídal Pierra Vaultiera, jenž už nezávodí. Legendární Francouz vyhrál před Pchjongčchangem i zlato v Soči. Německý spolufavorit Martin Nörl, vítěz posledních tří pohárových závodů před olympiádou a lídr SP před Hämmerlem, vypadl ve čtvrtfinále.

Závod se jel bez české účasti. Jan Kubičík si při tréninku v Číně naštípl holenní kost v kotníku a jeho náhradník Radek Houser měl po úterním příletu do Pekingu pozitivní test na koronavirus. Černé období snowboardkrosové reprezentace podtrhlo středeční zranění Venduly Hopjákové, která si při pádu v osmifinále zlomila zápěstí. Češi proto přijdou i o sobotní závod mixů. Majitelka dvou olympijských medailí Eva Samková zůstala doma a léčí zlomeniny nohou.

Reklama

Související témata: