Hlavní obsah

Olympijský šampion Krüger je dalším nakaženým v týmu norských běžců na lyžích

Dvojnásobný olympijský vítěz Simen Krüger je dalším norským běžcem na lyžích, který se týden před startem her v Pekingu nakazil koronavirem. Celkem jde o čtvrtý případ v severském týmu, který kvůli tomu už dříve odložil odlet do Číny.

Foto: Hildenbrand Karl-Josef, ČTK

Nor Johannes Hösflot Klaebo, ilustrační foto.

Článek

"Cítí se dobře a nemá příznaky, ale je samozřejmě v izolaci na pokoji. Pro Simena je to velmi nepříjemná záležitost," citovala agentura Reuters reprezentačního lékaře Öysteina Andersena.

Krüger, který před čtyřmi lety na hrách v Pchjongčchangu vyhrál skiatlon, byl členem vítězné štafety a navíc obsadil druhé místo v závodě na 15 kilometrů, se nakazil na soustředění v Seiser Almu.

Stejně jako pár dní před tím bronzová olympijská medailistka a pětinásobná mistryně světa Heidi Wengová a Anne Kalvaaová. Obě norské reprezentantky jsou rovněž v izolaci, která jim skončí dva dny před startem běžeckých závodů v Pekingu.

Prvním případem koronaviru v týmu byl trenér Arild Monsen a Norové kvůli tomu odložili odlet na olympiádu. Původně měli do Číny, kde olympijské hry začnou příští týden v pátek, odcestovat dnes.

Reklama

Související témata: