Hlavní obsah

Česko - Itálie 5:0Parahokejisté zahájili hry v Pekingu jasnou výhrou nad Itálií

Český hokejový tým vstoupil do paralympijských her v Pekingu vítězstvím 5:0 nad Itálií. Jeho dalším soupeřem ve skupině B bude v neděli domácí Čína.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Radost v podání českého týmu po vítězném vstupu do paralympijských her v Pekingu.

Článek
Fotogalerie

O branky českých parahokejistů se podělilo pět různých střelců. V první třetině skórovali kapitán Kubeš a Zelinka, v druhé části zvýšili náskok Palát a Hečko. V závěru zpečetil výhru Geier. Tři asistence si připsal Wágner. Čisté konto udržel gólman Kudela.

Jako první z českých sportovců zasáhl do paralympijských soutěží lyžař Pavel Bambousek, sjezd na monoski nedokončil. Rozhodil ho karambol v poslední tréninkové jízdě, při kterém zničil lyži.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český paralympijský výbor (@paralympicscz)

"Možná i kvůli tomu incidentu, kdy jsem se trochu vykoulel, moje sebevědomí před startem trochu utrpělo. Nakonec jsem ale se svojí jízdou docela spokojený, jelo se mi dobře. Velká škoda, že to nebylo až do cíle, ale takový je někdy sport," uvedl Bambousek v tiskové zprávě. V neděli ho čeká super-G.

První den soutěží vyšel nejlépe reprezentantům Ukrajiny, která čelí ruské invazi. Sportovci ve žluto-modrých barvách získali sedm medailí včetně tří zlatých a vedou žebříček zemí. Reprezentanti Ruska a Běloruska, které agresi podporuje, byli z účasti na hrách těsně před jejich začátkem vyloučeni.

Reklama

Související témata: