Hlavní obsah

PEKINGSKÝ DENÍK: Jak Ledecká získává respekt a přináší frustraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že svou práci poctivě děláte tak, že patříte mezi nejlepší na světě. Občas se poměříte s ostatními, jednou máte navrch vy, příště někdo jiný. Ale pak se mezi vámi jednou za čas objeví někdo, kdo se většinu roku věnuje něčemu úplně jinému, ale s kým prakticky nemáte šanci bojovat. Tak nějak si připadají snowboardové soupeřky Ester Ledecké.

Foto: Sport.cz

Pekingský deník

Článek

Když přišla po čtvrtfinálové porážce s Ester Ledeckou mezi novináře Polka Aleksandra Królová, s úsměvem si povzdechla. „Měla jsem smůlu, že jsem dostala Ester. Ona je nejlepší, můj vzor. Jen nevím, jak to dělá. Je tak mentálně silná, že nemá problém nás všechny porazit," vyprávěla a vystihla rozpoložení „těch druhých" za Ledeckou. „Samozřejmě jsme trochu naštvané. Dělá dvě věci skvěle a my nedokážeme ani jednu," prohlásila.

V podobném duchu ostatně mluvily i další medailistky. Mísila v nich bezmoc a obrovský respekt k dívce, která je odsuzuje k boji o druhé místo. Mají smůlu, že se narodily do éry unikátní české obojživelnice, která svým talentem kombinovaným s nezměrnou tréninkovou pílí posouvá svůj sport o míle dopředu.

Mít proti sobě někoho lepšího je motivující, ale pokud vyhrává o parník, tak jistě i frustrující. Pokud by se Ledecká po sezoně rozhodla směřovat svůj um výhradně do lyžařského světa, jistě by se spousta dívek s prknem na nohou nezlobila. Ale tuším, že takovou radost jim neudělá...

Reklama

Související témata: