Hlavní obsah

Pešán se dočkal medaile! Zatím v roli fanouška...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tribuny nad ledovým oválem sice při závodu rychlobruslařek nezely prázdnotou, o bouřlivé atmosféře si ale závodnice mohly nechat jen zdát. Martina Sáblíková ale přesto našla oporu v hloučku českých sportovců, kteří ji hnali za stupni vítězů. A také za jubilejní 100. medailí pro Českou republiku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán byl v roli fanouška u druhé české medaile na olympiádě v Pekingu.

Článek
Fotogalerie

PEKING (Od našeho zpravodaje) - Na boj Sáblíkové s časem i soupeřkami se přišli podívat výhradně členové pekingské „ledové" bubliny, trenér hokejistů Filip Pešán s koučem brankářů Zdeňkem Orctem, curleři Zuzana a Tomáš Paulovi či krasobruslařka Eliška Březinová.

„Úplně skvělá jízda. Bylo vidět, že má úplně přesně rozvržené tempo, celou dobu držela skoro 32 a půl vteřiny. Perfektní výkon!" neskrýval nadšení Paul. „Jsme strašně rádi, že jsme mohli přijít a podpořit ji na cestě k medaili na čtvrtých olympijských hrách v řadě. Bylo vidět, že jí určitě naše podpora z hlediště pomohla," těšilo Březinovou.

Sáblíkové se přitom podařilo nejen přidat sedmou olympijskou medaili do své sbírky, ale rovněž zaokrouhlit historickou českou bilanci. „Možná to nikdo neví, ale je to stá medaile České republiky. Říkali jsme si, kdo ji asi získá. A Martina si to určitě zaslouží, protože právě ona zajistila medailí nejvíc," poznamenal s úsměvem předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, který na tribuně rovněž nechyběl.

Reklama

Související témata: