Hlavní obsah

Poslední střelba? Měl jsem toho už plné zuby, přiznal Karlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naděje Michala Krčmáře ve vytrvalostním závodě zhasly rychle, když ho žalostná střela s pěti chybami a slabší běh srazily do šesté desítky, přesto byl do poslední položky ve hře pro české biatlonisty velmi pěkný výsledek. Jenže benjamínek Mikuláš Karlík po třech nulách přidal tři chyby a skončil 31. „Poslední položku absolutně nezvládl, ale jinak si počínal suprově. Ukázal, že může atakovat desítku, jen musí střílet bezchybně," viděl trenér Ondřej Rybář úterní olympijské vystoupení mladého biatlonisty.

Foto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Mikuláš Karlík během vytrvalostní závodu na OH v Pekingu

Článek

Peking (Od našeho zpravodaje) - Dvaadvacetiletý Karlík přijížděl na poslední střelbu osmý, jenže pak se projevila únava i psychický stres. „V životě jsem nedal v dlouhém závodě tři nuly za sebou, na to nejsem zvyklý. A také jsem toho měl jednoduše dost. Na tom suchém sněhu je to dřina a po těch 16 kilácích už jsem se třásl. Měl jsem toho plné zuby," přiznával Karlík po svém prvním individuálním závodě pod pěti kruhy.

Dobře věděl, o jaký jede výsledek. „Když dáte v individuálu tři nuly, musíte být někde vepředu, pokud nejedete úplnou tužku," přiznával Karlík, jenž si i tak trochu zvedl náladu po smíšené štafetě, kde musel na tři trestná kola.

„Pořád je to pro mě průlomový výsledek, beru to jako odrazový můstek," vyhlížel další starty. „A také je to tady velká škola, snažím se učit od zkušených, Bimba (Krčmáře) i Makuly," popisoval.

Další závod by ho měl čekat v sobotu při sprintu, kdy už Rybář bude moct po příletu Adama Václavíka vybírat z kompletní pětičlenné sestavy.

Reklama

Související témata: